Teknologi

CO2 vand stigning

13. maj 2009 af Mupe (Slettet)

Hej ..

Jeg er i gang med et teknologi projekt om CO2

Jeg vil gerne finde ud af hvor store dele af jorden der vil blive

dækket af vand hvis alt isen på jorden smelter .. Eller hvor meget

vi kan forvente der vil smelte hvis ikke vi ændre vores CO2 udslip


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. maj 2009 af Ungmongoliet (Slettet)

Problemet med at vanden stiger kommer ikke primært fra smeltning af polerne.
Når vand bliver varmere udvidderer det sig. Det samme gælder for havene og de vil altså udvide sig  og stige pga. varmen i første omgang.
Først senere vil polerne smelte og få vandet til at stioge endnu mere :)


Svar #2
13. maj 2009 af Mupe (Slettet)

Okay tak :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
13. maj 2009 af mathon

...hvoraf ved en gennemsnitlig temperaturstigning på  ½ K

V = Vo(1+βvand*ΔT)              βvand = 0,00018 K-1

V/Vo = (1+p/100) = 1 + βvand*ΔT

p/100 = βvand*ΔT = (0,00018 K-1 )*(0,5 K) = 9*10-5

p = 9*10-3%

med en anslået nuværende vandmængde på 1,37*1018 m3
bliver denne efter udvidelsen
forøget med
ΔV = (1,37*1018 m3)*9*10-5 = 1,233*1014 m3
 

som med en vandoverflade på 3,61*1014 m2
giver en gennemsnitlig vandstandsstigning

hmiddel  = (1,233*1014 m3)/(3,61*1014 m2) = 0,341551 m ≈ 34 cm

hertil
kommer så en en øget vandstand grundet isafsmeltning ved polerne


Skriv et svar til: CO2 vand stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.