Eksamensforberedelse

Hjælp til toppunkter

16. maj 2009 af PiaT4 (Slettet)

Hej alle

Jeg udlede parablenstoppunkter ved hjælp af differentialregning.

Jeg har derfor gjort følgende:

f(x)=ax^2+bx+c

f ´(x)=2ax+b

f ´(x)=0

0=2ax+b

-b=2ax

x=-b/2a

det jeg så vil er at sætte x ind i f(x), er det ikke rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Jo.


Svar #2
16. maj 2009 af PiaT4 (Slettet)

Okay, så er min tankegang da ikke helt dumt, så er det bare mine matematiske skils det er galt med..

Jeg får:

a(-b/2a)^2+b(-b/2a)+c =

-a^2*b-a*b^2+2c hvis jeg ganger igemmen med 2, men det er ikke rigtig, nogen der har et godt råd til hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: f(-b/2a) = a*(-b/2a)^2 + b*(-b/2a) + c = a*b^2/(4a^2) - b^2/(2a) + c = b^2/(4a) - b^2/(2a) + c = b^2*(1/(4a) - 1/(2a)) + c = b^2 * ((1-2)/(4a)) + c = (-b^2 + 4ac)/4a = -d/(4a).


Svar #4
16. maj 2009 af PiaT4 (Slettet)

Genialt :)

Tak skal du have.


Skriv et svar til: Hjælp til toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.