Studievejledning

3g og snittet

19. maj 2009 af Malou1221 (Slettet)

Det er sådan, at jeg går i 3g, og har fået nogle uheldige årskarakter hér til slut. Faktisk så uheldige, at jeg ikke er bestået.
Fra 1 og 2g, er mit gennemsnit bestået, mine eksmaner er bestået (undtagen en; Mat c niveau) Og min SRP er bestået. De fag skal jeg op i hér til sommer, er nogle fag jeg vil kunne få gode karakter i.
Men spørgsmålet er; er jeg allerede dumpet i 3g, hvis min årskarakter i 3g ikke er bestået? (den er 1,8) Har mine eksamner ikke en indflydelse på det?
Jeg ser ingen grund til at begynde at læse som en gal, hvis jeg allerede nu ikke består 3g.
Håber virkelig i kan hjælpe mig, det giver mig virkelig grå hår det her :(


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. maj 2009 af runedjurhuus (Slettet)

For at svare på dit spørgsmål, så er jeg ret sikker på, det er det endelige gennemsnit der gælder (og da specielt hvis ikke du har fået andet at vide fra ledelsen - de er jo forpligtet til at fortælle elever, hvis de ikke må tage eksamenerne..). Derfor VILLE du godt kunne tage eksamenerne, og få huen hvis du består. Men...

Ærlig talt  tror jeg, du skulle overveje at gå 3g om. Du kommer selv ind på, at dine karakterer i 1. og 2. g er fine - og du siger samtidig, at dit snit fra 3.g er på 1,8. Jeg skal ikke komme med en formanende hånd om, hvor "skidt" dette resultat er, men ærlig talt, så vil du, selvom du skulle klare eksamenerne, ende med et snit på højst 3 - vil jeg gætte på. Og et sådant snit kan ikke bruges på mange videregående uddannelser... Så synes bare du skal overveje, hvad det betyder for din fremtid at gå ud med et så lille gennemsnit - det kan ikke laves om, når du først har fået huen!

Mvh. Rune

Igen, ikke for at komme med en løftet pegefinger, men synes bare du skal gøre dig selv den tjeneste det er at overeveje dine fremtidsmuligheder med dit nuværende gennemsnit.


Svar #2
19. maj 2009 af Malou1221 (Slettet)

Der er meget delte meninger omkring alt dette.. Jeg skal uddanne mig som folkeskolelærer, hvilket vil kunne lade sig gøre, HVIS jeg består. Jeg er KUN interesseret i af vide, om der overhovede er en mulighed for at jeg kan bestå 3g. Ikke om hvorvidt om det er lavt eller for lavt til videregående, det er jeg desværre godt klar over..

En ting er HELT sikkert. Jeg går ikke 3g om.. Jeg tager HF enkelfag, for at rette op på nogle af de fag det ikke er gået så godt med..


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Du er ikke dumpet (endnu). Det er dit samlede karaktergennemsnit, der tæller. Men det kan godt blive svært at hæve gennemsnittet markant alt afhængigt af, hvor mange karakterer dit gennemsnit er baseret på og hvor mange fag du skal op i. Nu ved jeg jo ikke, hvad du definerer som en god karakter, men selvom du skulle få 2 i dine fag, er det ikke sikkert, at du kommer over 2 i gennemsnit.


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

undskyld, selv om du får 4 og 2 i dine fag er det ikke sikkert at du kommer over 2 i gennemsnit.


Svar #5
19. maj 2009 af Malou1221 (Slettet)

Jeg skal op i AT, psykologi, dansk, historie mundt. Jeg har været oppe i dansk, eng, spansk skr.

Jeg er ret god til at formulere mig, så regner med 4-7-10 (alt efter hvad jeg trækker) i de mundtlige. Mht spansk, der dumper jeg nok.


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. maj 2009 af sHastrup (Slettet)

Det kommer nok til at ligge på grænsen til at bestå, så du må bare gøre dit bedste.


Svar #7
19. maj 2009 af Malou1221 (Slettet)

Okay, det var det jeg ville vide. Tak:)


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. maj 2009 af bigbrain (Slettet)

hvordan kan du have været oppe i skr. spansk?  er det ikke først d.26/5 for alle?


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. maj 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Tilbage til kernen af problemet! Hvorfor har du fået så dårlige karakter? Er du skoletræt eller har du bare ikke arbejdet hårdt nok? Grunden til at jeg stiller dig disse spørgsmål handler om at finde ud af, om det er en god løsning for dig, at tage 3.g om igen. Hvis du har været træt af at gå i skole det sidste års tid er det at tage 3.g om nok ikke den bedste løsning og den manglende lyst inspirerer dig nok heller ikke tilat begynde et langt studie.

Du skal ikke bruge din tid nu til at bekymre dig om noget du skulle havde bekymret dig om for 1-2år siden. Du kan ikke ændre på så meget sådan som din situation ser ud nu. Du skal i stedet for fokuser på det du kan gøre nu og her og det er at læse til eksamen og gøre det så godt du nu kan med de forudsætninger du har til rådighed.

På længere sigt:

Måske skulle du finde en elevplads når du har været ude og rejse? Eller søge en kort uddannelse (1-2år)? Du bør overveje en mere praktisk vej gennem uddannelsessystemet og du bør, så hurtigt som muligt, udersøge hvilke veje du vil gå. Så kan du rejse ud i verden med god samvittighed over at vide hvad du skal når du kommer hjem. Du kan med andre ord, glæde dig til en uddannelse som du kan overskue.

Du kan altid "bygge på" en uddannelse hvis du senere i livet vil noget mere eller noget andet.

Held og lykke.


Svar #10
21. maj 2009 af Malou1221 (Slettet)

Bigbrain: Jo. Tastefejl.


150972: Jeg har været ualmindelig uheldig i hele min gymnasietid. Alt hvad der kunne gå galt, gik rent faktisk galt. I 3g skete der dødsfald bla. bla. Og jeg valgte at have tankerne et andet sted. PLUS. Jeg var MEGET skoletræt. Jeg nægter simpelthen at tage 3g om igen. Tavleundervisning og pædagogiske tricks hænger mig langt ud af halsen.

Pointen er bare, at jeg havde ikke det samme problem for -2 år siden. Der havde jeg fine karakter. Jeg var bestået i alt. Undtagen denne her gang. Det er kun denne hér gang det er gået sindsyg dårligt, og at jeg ikke er bestået i min årskarakter.

I 1g var jeg en af dem der havde det bedste snit.

Jeg ved hvad jeg kan, men jeg orker det ikke. DERFOR tager jeg ikke 3g om.


Brugbart svar (2)

Svar #11
24. maj 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

Hvis du færdiggør gymnasiet kan du godt glemme alt om at hæve dit karaktergennemsnit via enkeltfags-hf.

Det eneste du kan som enkeltfagskursist, hvis du først har en studentereksamen, er at tage eksamenerne om, og få enkeltfagsattester der opfylder de specifikke adgangskrav, såfremt du har dumpet nogle af de specifikke fag.

Der er intet der forhindrer dig i at dumpe igen, kravene er de samme som på gym, og det er de sidst udstedte eksamensbeviser der tæller, ikke de højeste.

Har du først et fuldt eksamensbevis, er det for life.

Når det så er sagt, er det meget rart at tage en HF på enkeltfag, fordi folk er ældre på VUC-stederne, og derfor mere fagligt parate og modne. Der er ikke så meget socialt liv, men det betyder også, at man kan koncentrere sig om det faglige.

Måske skulle du droppe ud inden du har det fulde bevis, og derefter tage "3. g" om på enkeltfag. I hvert fald bliver du nok nødt til at skærpe pennen.


Brugbart svar (2)

Svar #12
24. maj 2009 af Eksamenshaj. (Slettet)

#9

Hun kan ikke altid bygge videre på en uddannelse, hvis hun færdiggør gymnasiet med et ektremt dårligt snit. Så er det mere fornuftigt at droppe ud og tage de manglende fag på enkeltfags-hf, når hun er klar.

Når hun om 5 år vågner op og er sygt træt af lærerseminariet, og hellere vil læse odontologi eller datalogi, psykologi eller andet SJOVT så kan hun ikke, hvis hun har et ringe snit.


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. oktober 2022 af Massimoerik

Hej Malou1221 og alle andre som ser denne besked i tråden :-),
Har pt kun en karakter, som ligger under 7, på mit afgangsbevis og den fik jeg kun fordi jeg for første gang, nogle sinds, gik i sort til en prøve. Derfor kan jeg ikke tydeliggøre vigtigheden af rådgivning og erfaring, til at minimum ramme et 4’tal i alle fagene og helst gerne 7-taler, nok!
Udfordringerne ligger i fremmedsprog (Engelsk og Spansk), dog ligger mit absolut største problem i koncentrationen hjemme og ikke mindst motivationen i mere end 1-2 times tid. Jeg er absurd dygtig mundtlig, både med og uden færdiggjorte lektier, men kommer det pludselig til en aflevering, så står jeg af. Jeg er den dreng med det bedste afgangbevis i klassen, med cirka en halv karakter bedre end 2-4 “pladsen” og derfra har vi nok en 1,5-2, ned til 4-5 person, i forhold til karaktersnit.

Har 1-4 timers tid ledige hver dag, pga arbejde, fodbold, se familie og venner indimellem og så mit druk, torsdag/fredag-lørdag (tiden er inklusiv en 30 minutters tid om morgenen), så tid er lidt påtrængende. Dvs. tiden er der til at lave opgaver og en gang imellem også lektier (behøves typisk ikke, grundet min klæbehjerne. Kan normalt skimme lektier i skolen og fange minimum 70% af det). Ja, jeg ved godt i kan kommentere på 2-4 gange druk om ugen og at det tager unødvendig tid. Dertil kan jeg sige, at ved champions league runder, er jeg så nysgerrig, at opgaver, ikke er et emne. Endelig, er torsdag kun druk, hvis størstedelen af klassen/kammerater tager ud, så ikke jeg misser noget skole, sammen med 4 andre, men 20 andre. Nogle gange drikker vi søndag, fordi brøndby spiller og vi er på stadion. Ofte er der maksimalt 6 øl!
Endvidere, syntes jeg ikke at arbejde, lektier, druk nogle gang torsdag, men ellers fredag og lørdag, samt en fodboldtræning tirsdag, skal kunne tage 90-95% af min tid hver uge.
Mit spørgsmål lyder på: Skal jeg ind imellem tage den lette løsning? Skippe lidt moduler ind imellem, for at lave opgave hjemme? Kan stadig SAGTENS følge med i skolen ( i 2.g blev jeg mere eller mindre snydt, for 2 gange 12-tal i virksomhedsøkonomi og fik derfor 10, 10, dog hev jeg et 12-tal til mundligt eksamen, sammen med kun 6 andre. Det var kun få, som ikke havde udviklet et had til mundtlig virksomhedsøkonomi eksamen, og næsten alle resterende, tænkte at det kunne være værre, men helt klart også bedre. Dog var vi to, som var helt på toppen, over vores første prioritet blev trukket og for mit vedkommende, mit suverænt yndlings fag!!
El

Håber min besked når frem og får et eller flere hurtige, mulige svar. Ser helst svarene komme på Messenger (Massimo Eriksen), eller mail [email protected], men alt hjælp, samt alle svar tæller :)
Tak for hjælpen!

Bh Massimo ;-)

Skriv et svar til: 3g og snittet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.