Almen studieforberedelse (AT)

fremlæggelsen

02. juni 2009 af hcif (Slettet)

Hej

Jeg skal engang i næste uge op til AT-årsprøve i emnet krig, medier og teknologi i fagene samfundsfag og historie. Jeg sidder derfor og prøver at strukturere min fremlæggelse bl.a. ved hjælp af Power Point.

Men da jeg har forholdsvist meget stof, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor lang tid jeg ca. får til at snakke selv??

Jeg inddrager samtidig en tale af George Bush, som står på engelsk. Hvordan skal jeg gøre i forhold til Power Pointen. skal jeg oversætte teksten til dansk, eller? og skal jeg samtidig idét jeg fremlægger læse citaterne op - det hele tager jo tid??

Jeg vil for øvrigt også lave noget kildekritik af en avisartikel, men skal hele artiklen indgå i Power Pointen?

Håber nogle kan svare på spørgsmålene:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2009 af silja.t (Slettet)

er du sikker på at du får mulighed for at vise power point? 

vi havde fået besked på at holde et 10 min. oplæg, hvorefter der var sat 15 min. af til dialog mellem lærer, censor og elev.


Svar #2
02. juni 2009 af hcif (Slettet)

okay.! ja, det forvetes næsten af vores lærer at vi gør det. Men efter min menig er det da også klart den bedste måde at fremlægge på.

men nogle svar på spørgsmålene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2009 af kscn (Slettet)

hej.. jeg ville mene at alt det du har tænkt dig at bringe på bordet tager rimelig lang tid? Måske kunne du forkorte det og få de vigtigste points med i din powerpoint- og kun give en kort indledning til selve avisartiklen og talen?

Jeg ved selvfølgelig ikke hvor lang disse er - men jeg kunne forestille mig at de er lange nok til at tage meget af ens tid.

Så alt i alt få de væsentligste ting med:)

Jeg skal op i morgen og jeg aner ikke selv hvordan jeg skal gribe det an :(

Men håber bare på det bedste

Held og lykke til dig også;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. juni 2009 af Aolsen (Slettet)

Hej

Hvis du har engelsk som et af dine fag er det unødvendigt at oversætte talen. Jeg synes ikke du nævner metoder? Husk at AT er et fag der handler om metoder og at du kun skal tage udgangspunkt i synopsen. Dvs. du skal bevæge dig fra den og ud - snak om hvilke metoder du har brugt (induktiv, deduktiv, kvantitativ, kvalitativ, kildekritik osv.) og brug eksempler fra dine tekster (her kunne du evt, bruge et citat) på hvordan du har brugt metoden. 

Groft sagt skal du ikke bruge synopsen og dit materiale til særlig meget - kun til at eksemplificere dine metoder. Så jeg vil tro det er unødvendigt at tage det med i din Power Point.

Og husk at komme med nyt materiale (hvad du har fundet ud af siden synopsen) og perspektivere til en af studierapporterne.

Det er i hvert fald hvad jeg scorede et 10-tal på i fredags til eksamen. ;)

- Aimé


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2009 af Aolsen (Slettet)

Med hensyn til det med om du skal oversætte talen tror jeg du skal snakke med dine vejledere. Jeg vil tro det er i orden at sige citater på engelsk med mindre dine lærere ikke kan forstå engelsk.

Du har 10 min til at tale selv og 15 min dialog med lærerne

- Aimé


Svar #6
03. juni 2009 af hcif (Slettet)

mange tak for jeres svar:D


Skriv et svar til: fremlæggelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.