Studievejledning

STX?? Byggeteknikker??

20. juni 2009 af KeevKK (Slettet)

Heii alle..

Er på vej ind i 9. klasse og er begyndt på hvad jeg efter det. Jeg har tænkt meget gå på gymnasium STX og derefter tage en videregående uddannelse kaldet Byggetekniker ;)

Er der nogle der ved om jeg har valgt det rigtige gymnasium for dette job?? Er der nogle der er i gang med byggeteknikeruddannelsen og vil skrive et par ord om det?

hilsen KeevKK ;)


Brugbart svar (3)

Svar #1
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

STX lyder som et fornuftigt valg. Men du kunne også overveje det tekniske gymnasium HTX i stedet for det almene. Men du kan sagtens blive byggetekniker, hvis du tager på STX.


Svar #2
20. juni 2009 af KeevKK (Slettet)

ok ;) Men hvorfor skulle jeg overveje htx??


Svar #3
20. juni 2009 af KeevKK (Slettet)

Er det bedre?? Og er der nogle bestemte fag med nogle bestemte niveauer jeg skal vælge??


Brugbart svar (3)

Svar #4
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Hvis du vil læse til byggetekniker, interesserer du dig sikkert lidt for fysik og matematik. Det kan du få på STX, men også på HTX. Niveauer betyder vist ikke det store. Vælger du HTX slipper du for fag som religion, oldtidskundskab osv. Men vælger du STX slipper du får nogen fag, du ellers skulle have haft på HTX (aner ikke hvilke).


Svar #5
20. juni 2009 af KeevKK (Slettet)

ok ;) Der står om byggetekniker at de hjællper med at konsturere og holde øje med at de gør det rigtigt osv ;) Men er de også med til at udføre det.. Altså eks bliver sendt ud for at arbejde på en byggeplads med hænderne??


Brugbart svar (3)

Svar #6
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

#5

Var det et spørgsmål? Jeg ved ikke hvad en byggetekniker laver :)


Brugbart svar (3)

Svar #7
20. juni 2009 af DennisDeH (Slettet)

HTX er nok det bedste valg her. For det første slipper du for de "unødvendige" fag såsom tysk, religion, oldtidskundskab, en del historie, osv. For det andet, så er HTX mere praktisk anlagt end STX, hvilket i forbindelse med din videre uddannelse kun er et plus.

Yderligere har man på HTX i 3.g et fag der hedder "Teknikfag A". Dette fag kan fx være "Byggeteknik", hvor man lærer om konstruktion og planlægning af bygninger - det er jo meget tæt på det du senere vil. Men uanset havd du vælger, så er det nok at have matematik C, hvilket du får på alle uddannelser uanset om du vælger HTX, STX, HF eller HHX.

Men prøv at kig herind for at se hvad HTX rent faktisk er:

http://www.htx-info.dk/


Skriv et svar til: STX?? Byggeteknikker??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.