Almen studieforberedelse (AT)

Naturvidenskabelig ?!

17. august 2009 af mary94

hej, jeg har valgt en studie retning som hedder: Storbyliv  og indeholder Engelsk A, Samfundsfag A og Matematik B.
 

Jeg vil gerne uddanne mig som tandlæge eller børnelæge. Men jeg har hørt, at jeg ikke kan blive optaget på det naturvidenskabelige universitet senere hen, da jeg ikke har haft Matematik på A niveau på gymnasiet eller Kemi/Fysik  på B niveau.

Men jeg kan jo hæve, nogle fag så har tænkt mig at hæve Mat. fra B til A . Og hæve enten Kemi/Fysik til B Niveau.
Men er det muligt ? .  Altså for at uddanne mig som tandlæge eller børnelæge, hvilke fag skal man have på hvilke forskellige niveauer ?

Håber nogen vil hjælpe mig, da jeg ikke kender nogen som går på Gymnasiet og er selv den ældste fra familien som skal ind. Så kender ikke ret meget til det.

På forhånd tak . :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Du bliver nødt til at skifte studieretning efter et halvt år til noget mere naturvidenskabeligt, mere specifikt matematik A, fysik B, kemi B. Ellers skal du have disse niveauer på aftenskole eller suplere efter gymnasiet, for det er nok ikke muligt at få matematik hævet til A samtidig med fysik hævet til B og kemi på C og B niveau, som det kræver for at blive tandlæge eller læge. Drop engelsk og samfundsfag og vælg fysik og kemi i stedet. Du kan se de specifikke adgangskrav på www.ug.dk.


Svar #2
17. august 2009 af mary94

Ok, jeg fik ellers af vide at jeg godt kan blive optaget på det naturvidenskabelige universitet senere, vis jeg har matematik A og Kemi/Fysik på B ...

Problemet er jeg ikke tør at vælge en meget naturvidenskabelig studieretning, jeg er bange for jeg ikke kan klare det. Jeg får 10 i færdigheder og 7 i problem i matematik, og 7 i kemi og fysik. Og det jo nok en del sværre på gymnasiet, så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Men har hørt vis man suplere, så skal man gøre det i 1 år. Nogen siger 2 mdr. ? ...


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2009 af JJ-cool

Du kan vælge eT opgradere dine naturvidenskabelige retninger så meget som muligt og så efter gymnasiet supplere og opgradere - de fleste storbyer (Århus og København tilbyder kursre i sommerferine, hvor du på 6-7 uger kan få det niveau, du mangler.
Du vil efter 3 år i gymnasiet også være lidt mere moden og lidt mere klar på, hvad du kan og vil

- - -

JJcool


Svar #4
17. august 2009 af mary94

Hvad mener du når du siger opgradere ? ... forstår det ikke helt  ? ..


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. august 2009 af Einsteinette (Slettet)

med opgraderer menes, at du kan hæve niveauet på fag.


Svar #6
17. august 2009 af mary94

Så dvs. det er klogere at hæve fagene imedens jeg er på Gymnasiet, istedet for at suplere.
Hvad synes i er klogest ? ..


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. august 2009 af Exupery (Slettet)

Du kan jo altid supplere de fag, du mangler, på suppleringkurser, når du er færdig med gymnasiet. På gymnasiet er det blot væsentligt at få et så højt snit, at du kan blive optaget på den uddannelse, du vælger. Så du skal altså spørge dig selv: på hvilken studieretning ender jeg ud med det bedste snit?

Hvis du er bedst til samfundsfag og engelsk, er det måske den, du skal vælge. Anderledes kan der argumenteres for, at du måske får nemmere ved en naturvidenskabelig studieretning, hvis det er de fag, du interesserer dig for. Men det er jo kun dig, der ved det.


Svar #8
17. august 2009 af mary94

Jeg er faktisk ikke så god til samfundsfag, ihvertfald ikke i mundlig kun skriftlig. Engelsk er jeg ret god til, der får jeg top karakter :)

Men så du siger, at jeg skal vælge det jeg har nemmest ved, få det snit den uddannelse kræver. Også vis de siger at jeg ikke kan komme ind, fordi jeg ikke har haft Matematik på A, så skal jeg supplere  ? ..

Men jeg tænkte faktisk på at skifte til denne her retning: Viden Om Teknologi : Matematik A, fysik B og kemi B .

Men problemmet er så, at jeg er bange for at jeg vil få meget lave karaktere i fysik og kemi.
Altså lad os sige, at tandlæge uddannelsen kræver at man får 10 i kemi og fysik. Men jeg får 4, kommer jeg så ikke ind. Eller tænker de :" Jamen hun har haft fysk og kemi på B, så hun kommer ind. " ? . Eller hvad  ? ..
 

Jeg stiller masser af spørgsmål, ved godt det tager meget af jeres tid. Men jeg har virkelig brug for hjælp: )

på forhånd tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. august 2009 af sHastrup (Slettet)

Der kigges udelukkende på hvad dit snit gennem gymnasiet har været. Du kan sagtens have fået 02 i både fysik og kemi og matematik og stadig komme ind på tandlægestudiet, så længe din gennemsnitlige karakter ligger godt. Du skal bare have fysik og kemi på B, og din karakter betyder intet, hvis bare du består.


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. august 2009 af desert_eye

Hvis du absolut ikke kan med Kemi og Fysik, så tag et år efter din studentereksamen, hvor du opgrader kemi og fysik til B-niveau. Her betyder de karakter du får for kemi og fysik intet (Så længe din studentereksamen er afsluttet), derefter kan du søge ind igen, og her har du Mat A - Kemi B - Fysik B og et godt snit fra de fag du er god til. ;)

Der er mange, som ikke er gode til de naturvidenskabelig fag, som benytter sig af denne metode. Snyd... men ja, hva gør man ikke for et godt studie :)


Svar #11
18. august 2009 af mary94

Ok, det jo godt at de kigger på ens snit. Men tror jeg alligevel skifter retning. Selvom det kommer til at blive hårdt og jeg får sikkert lave karakter i, men så længe jeg er bestået kan jeg komme derind. ( Sådan som jeg har forstået det ikke?)


Brugbart svar (1)

Svar #12
17. august 2011 af jujutsu (Slettet)

 Nej det kan du ikke. Du skal have et bestemt snit for at komme ind på uddannelser til læge, dyrlæge, advokat, psykolog osv.


Skriv et svar til: Naturvidenskabelig ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.