Andre fag

Fysik A eller kemi A?

05. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hej alle sammen,
Det er således, at jeg til næste år skal være klar over, om jeg vil have fysik, kemi eller biologi på A-niveau. Jeg har valgt at udelukke biologi og står nu imellem kemi og fysik. Jeg har altid troet fysik var det, jeg ville hæve, men nu er jeg simpelthen I TVIVL! Jeg elsker forsøg, og generelt bare dét vi laver i kemi, men fysik er lige så højt elsket! :b

På mit gymnasium, og hvad især angår min linje kan vi KUN have fire A-fag så jeg kan desværre ikke hæve dem begge. Grundet min tvivl håber jeg, i venlige mennesker vil hjælpe mig og give mig et indblik omkring hvad de to fag rummer på A-niveau. Her tænker jeg på forsøg, emneforløb, eventuelle fordele i andre fag, afleveringer, og hvad i nu ellers kan finde på, i erfarende mennesker :)Håber på konstruktive svar, og nej tak til reklame og skænderi omkring, hvad der er bedst. Og at kemi er noget, der lugter og fysik er fedt, for der kan man sprænge noget flere gange osv.. :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af Jerslev

#0: Jeg skal selvfølgelig snakke for fysik, men lad mig starte med at spørge, hvad du regner med at ville lave efter gymnasiet?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
06. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

Hej Kristian,

Jeg regner med medicinstudiet, og har specifikt ikke andre planer ellers, men er ret sikker på, at det bliver inden for det hovedområde.


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2009 af Jerslev

#2: Så vil kemi A nok være det bedste at tage. Jeg har hørt, at biokemien i starten af det studie er pænt hårdt.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2009 af DennisDeH

Jeg har både Kemi A og Fysik A, og jeg vil nok sige at spørgsmålet afhænger af HVAD du kan lide. Begge fagene har sine styker og svagheder, og behandler meget groft sagt de samme emner, bare på hver sin måde.

Hvis vi kigger på mig, så er det jeg kan lide ved Kemi A, at man går noget mere i dybden med atomets struktur (orbitaler, bindingsenergier, bindingstyper (inter- og intra-molekylære kræfter)) end fysik A, og generelt mere kigger på STOF (reaktioner mv.) som sådan. En del af emnerne er de samme som i Fysik A, men de bliver behandlet på en anden måde. Fx kigger man i kemisk termodynamik mere på entalpier og entropier. Og generelt er der i forhold til kemi B, noget mere matematik ind over det (og man kan også komme til skriftlig eksamen osv.). Men den matematik man skal bruge i kemi A er slet ikke lige så tung som den der er i fysik A.

Fysik er mere filosofisk end kemi, hvor man jo egentlig "bare" kigger på omdannelser af stof og ikke så meget beskrivelserne af dem. Jeg synes kemi A, ihvertfald på mit gymnasium og med min lærer, mere er bare at kunne formlerne uden at få baggrunden og forståelsen med, hvilket jeg ikke oplever i fysik A (med anden lærer godt nok ;) ). I fysik A kigger man mere på "HVORFOR"-spørgsmål, og man kigger mere udad end i kemi. Det jeg specielt godt kan lide i Fysik er kvantemekanik, elektriske felter og magnetisme, som er utrolig smuk brug af matematik til beskrivelse. Og matematikken er som sagt noget mere gennemgribende end ved kemi A. Her kommer du sq ikke udenom infinitesimalregning, hvilket er nemmere i kemi A ;).

Som du kan læse, er min konklusion nok at jeg personligt nok vil anbefale dig fysik A. Men hvis du gerne vil studere medicin senere hen, så har du nok noget mere gavn af kemi A end fysik A. Og begge fag er meget spændende, efter min mening.


Svar #5
19. oktober 2009 af Einsteinette (Slettet)

Kristian, du må med glæde tale for fysikken, for det vil jeg meget gerne høre mere om :)

Dennis, mange tak for dit omhyggelige svar! :)
Nu er jeg dog først begyndt i 2.g, så meget af det du siger er faktisk bare ?? for mig :).
Jeg tænker ikke så meget strategisk på det her punkt, med at jeg kan bruge kemi A i det studie, jeg nu gerne vil studere, men vil bare gerne vælge korrekt og efter interesse, da et år med et fag på højniveau man absolut ikke har interesse for (hvor stor er forskellen egentlig på B og A?) kan ødelægge det hele + en skriftlig eksamen ...


Skriv et svar til: Fysik A eller kemi A?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.