Kemi

ligevægt HASTER hjælp tak

05. oktober 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe med:

i en beholder er 

2SO2(g)+ O2(g) <=> 2SO3(g)    gasserne er i ligevægt ved en given tempr.

ved måling bestemmes totaltrykket, p, til at 6,72bar, endvidere måles de nævnte partialtryk : 

P(SO2)= 3,45 bar        P(O2)= 1,38bar 

Hvordan beregnes partialtrykket P(SO3) i beholderen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Hvis vi antager, at der er tale om idealgasser, så svarer totaltrykket til summen af gassernes partialtryk. 


Svar #2
05. oktober 2009 af Googles (Slettet)

dvs. at SO3= 6,74bar-(3,45bar+1,38bar)=1,91bar   ??????


Skriv et svar til: ligevægt HASTER hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.