Musik

Ligning med brøker?

09. oktober 2009 af 2009cCS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg kan ikke finde ud af den her ligning, simpelthen fordi min lærer ikke forstår at undervise. Jeg har en hel aflevering for med lignende stykker, og jeg tænkte, at hvis jeg så hvordan man løste en ligning som denne, ville jeg måske selv kunne regne ud, hvordan resten skulle løses.

Parenteserne er der (åbenbart) for at undgå forvirring.

(2/3)(x) – (5/6)(x – 7/9) = (5/6)(x – 7/9)

På forhånd tak.

2009cCS


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når du ganger parenteserne ud, så husk, at når du ganger brøkerne med hinanden, så ganger du tælleren med tælleren og nævneren med nævneren. Højresiden bliver så (5/6)*x - (5*7)/(6*9).

Og så skal din opgave står under matematik og ikke musik, men det skyldes sikker, at du har bevæget drejeknappen i musen


Svar #2
09. oktober 2009 af 2009cCS (Slettet)

Du kunne vel tilfældigvis ikke vise mig udregningen?

Og ja, drejeknappen blev ved en fejl bevæget lidt for langt :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

angående drejeknappen, så burde den inaktiveres, når man flytter markøren væk, men det er noget for webmaster.

Læg mærke til dette her i ligningen: – (5/6)(x – 7/9) = (5/6)(x – 7/9). Hvis du lægger (5/6)(x-7/9) til på begge sider af ligningen får du dobbelt så meget på højresiden. Prøv nu selv


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. oktober 2009 af mathon

(2/3)(x) – (5/6)(x – (7/9)) = (5/6)(x – (7/9))                             adder (5/6)(x – (7/9))

(2/3)(x) = (10/6)(x – (7/9))                                                      multiplicer med 3

2x = 5(x - (7/9))                                                                      multiplicer ind i parentes

2x = 5x - (35/9)                                                                       subtraher 2x

0 = 3x- (35/9)                                                                          adder (35/9)

35/9 = 3x                                                                                divider med 3

35/27 = x


Skriv et svar til: Ligning med brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.