Studievejledning

Adgangskrav til gymnasiet

21. oktober 2009 af suzbech (Slettet)

Hej</p> <p>Jeg har en elev i 9.klasse der har fravalgt tysk i det hun kommer fra Kina og har haft rigeligt at se til med det danske sprog og engelsk. Hun har imidlertid gennemgået en kæmpe udvikling med det danske (og det engelske, det er ikke nemt, men hun knokler) og vil rent faktisk være gymnasieegnet efter 10.klasse. Men så er der problemt med tysk/fransk. Kan hun tage tysk på; f.eks. ungdomsskole her i 9. og derefter et års undervisning i 10. og så; gå; til prøve i 9.klasses afgangsprøve, for derefter at søge ind på gymnasiet? Hun er rigtigt god til de naturvidenskabelige fag, meget studieegenet og en arbejdshest, og vil derfor kunne klare det.

Kan kinesisk godkendes som 3. sprog, eller er systemet så stift?

Mvh Suzanne


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2009 af allan_sim

#0.

§5 og §15, stk. 2 i www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx udelukker nok den mulighed. Bekendtgørelsen virker umiddelbart striks. Rektor kan således dispensere fra adgangskravene, men typisk ikke når der foreligger en dansk eksamen.

Det er jo dog ikke værre, end at den pågældende elev så må om en optagelsesprøve, og er hun vitterligt gymnasieegnet, så vil hun også komme igennem denne.


Skriv et svar til: Adgangskrav til gymnasiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.