Studievalg og videregående studie

Humanistisk informatik vs. HA.kom

23. oktober 2009 af Chabu - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er pænt meget itvivl om hvilken af disse to uddannelser jeg skal vælge - så er der nogen fra de to studier der vil komme med deres bidrag til hvad der er godt og skidt ved studierne? (Begge med lokation i Købehavn)
Også gerne noget omkring studiemiljøet... Jeg er specielt nervøs for humanistisk informatik, idet der i Ballerup jo kun bliver optaget 50 studerende pr. årgang - har man så nok medstuderende??

Kort sagt - skyd løs med jeres erfaringer, jeg tager imod med åbne arme!

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. oktober 2009 af Cecimort (Slettet)

Jeg har en veninde, der læser på 3. semester af Hum.inf - og hun er ret glad for det, så vidt jeg ved.

Hvad jeg har hørt, er der dog nogle administrative klumsere fra AAU's side, men CBS er vidst ikke meget bedre på det punkt, så der udligner de vidst hinanden de to skoler.. :)

Jeg kan ikke sige noget konkret til uddannelserne, men jeg kan anbefale dig at kontakte studievejlederne på hvert sted, så kan du høre lidt nærmere og selv træffe din beslutning.. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. november 2009 af 123tablet (Slettet)

 Jeg går selv på 5. semester på HA(kom.) og har været utrolig glad for det. Bachelordelen giver bred indsigt i kommunikationsaspektet og kobles som bekendt med blødere erhvervsøkonomi (strategi, ledelse, videndeling, social kapital), samfundsdiagnostik og videnskabsteori.

Når jeg sammenligner min studieerfaring og mine kompetencer med medstuderende på andre studier, ser jeg en klar fordel i HA(kom.) som springbræt til videre studier. Undervisere og vejledere bekræfter dette, og jeg har hørt flere sige, at HA(kom.)'ere ofte er bedre stillet ift. kandidatstudiet, fordi vi har de basale studie- og formidlingsegenskaber i orden.

Men det hele afhænger jo af, hvad du vil. Hvis du vil arbejde med klassisk journalistik og informatik på højere plan så tag på RUC. Hvis du vil have praktisk erhvervscases, dedikeret undervisning i strategisk kommunikation og virksomhedsledelse, så er HA(kom.) helt sikkert noget for dig. Dertil er CBS jo lige blevet kåret som et af verdens bedste universiteter.

Og nej CBS' administration er ikke noget at råbe hurra for :) Men så lærer du til gengæld at stå på egne ben fra start.

Som Cecimort siger, er det en god idé at tage kontakt til studievejlederne. Du kan kontakte Mette Foged, som er studievejleder for HA(kom.) på [email protected] eller på 38 15 27 20.

Jeg vil desuden anbefale dig at kigge forbi til åbent hus i januar. Se mere på www.e-campus.dk eller www.cbs.dk

Du vil helt sikkert og høre gode ting om andre studier, så derfor er det vigtigt, at du gør det klart for dig selv, hvad det er, du har lyst til :)


Skriv et svar til: Humanistisk informatik vs. HA.kom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.