Matematik

matematik A - hjælp mig

26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

En cirkel har centrum i punktet C (1,2) og går gennem punktet A(2,4)
 

Bestem en ligning for cirklen ? Cirklens lignin er: (x - 1)^2 + (y - 2)^2 = 5

Bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets akser?

x skæring: sætter y = 0

dvs. (x - 1 )^2 + ( 0 - 2 ) ^2 = 5


og y skæring,

(0 - 1)^2 + ( xy- 2) ^2

Hvordan løser jeg disse to ?

Skal snart aflevere ,s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Når du hæver parenteserne har du en andengradsligning.


Svar #2
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

dvs. i den første    x^2 + 1 + 2x + c^2 + 4  -4 = 5 ?
og den anden ;   c^2 + 1 - 3 + y^2 + 4 - 4

i den anden skal det hedde ( y - 2 ) ^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Hvor kommer c fra?

(0 - 2)2 = (-2)2 = 4.

Husk at kvadratsætningen sige plus/minus det dobbelte produkt.


Svar #4
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad lavede du der ? ,s  det forstod jeg ikke helt


Svar #5
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

dvs. den anden kommer til at hedde (0 - 1)^2 = ( -1)^2 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Jeg gjorde 3 ting.

1) Jeg stillede dig et spørgsmål.

2) Jeg viste dig hvordan du beregner (0 - 2)2. Så har du mulighed for at rette din fejl.

3) Jeg repeterede noget af en kvadratsætning. Så kan du udregne (x-1)2 uden en fortegnsfejl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

#5. Ja


Svar #8
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

ja, men er det så rigtigt at den anden bliver 1 ?


Svar #9
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad gør jeg så nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

#8. Har jeg ikke lige svaret på det? Det er rigtigt at (0-1)2 = 1.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

#9

(x - 1 )^2 + ( 0 - 2 ) ^2 = 5

x2 + 1 - 2x + 4 = 5

x2 - 2x = 0

Løs denne ligning.


Svar #12
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

skrev du ik før at det ville blive en andengradsligning ,s ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Jo, det er det også. Der står jo x2.


Svar #14
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

men i det her tilfælde kender jeg ik c?


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Laver du sjov? Hvor kommer det c fra?


Svar #16
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

jamen i en andengradsligning skal man kende c ,    andengradsligning: ax^2 + bx + c = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Det betyder bare at c=0.


Svar #18
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

nååår, . dvs.  jeg først skal finde diskriminanten ik?


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Ja, det er en fin metode.


Svar #20
26. oktober 2009 af Linepedersen1112 (Slettet)

d  = b^2 - 4ac

d = 2^2 - 4 * 1 * 0 ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.