Kemi

pH for 4-hydroxybenzoesyre

10. november 2009 af Mulvad (Slettet)

Hej!

Jeg har brug for lidt hjælp til nogle kemiopgaver fra bogen studentereksamensopgaver i kemi:

August 1996, Opgave 1 d):

4-hydroxybenzoesyre er en diprot syre med pKs på 4.21 og 8.51.

1 g 4-hydroxybenzoesyre opløses i vand og tilsættes 50 mL 0.100 M NaOH-opløsning.

jeg har beregnet at pH for denne opløsning med pufferligningen til pH=4.56.

det tilsættes nu yderligere 50mL 0.100M NaOH-opløsning

d) beregn pH for den nye opløsning???


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2009 af Gate2 (Slettet)

d.

pH = 8,51+ log(0,010 / 0,00448) = 8,86

Hvis du ser på det således -- ved pKs2

R-H2 + NaOH  <-> R-Na2

[H+] = 0,01448 - 0,01000 = 0,00448 ved pKs2 = 8,51

[OH-] = 0,01000 eller måske mere korrekt benzoesyrens salt


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. november 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=754085#754229


Skriv et svar til: pH for 4-hydroxybenzoesyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.