Studievejledning

Fra erhvervsuddanelse til hf???

30. november 2009 af denniskongstad (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er en familiefar på 27 år,der er uddannert murer. Jeg har været udlært i 7 år og har arbejdet som murer i alle 7. Nu har jeg i de sidste par år været  træt af murerarbejdet, ( det er ikke udfordrende nok) så nu overvejer jeg at tage en hf, enten fuldtid eller på enkeltfag.( man kan ikke så meget uden en gym udd, har jeg fundet ud af. Problemet er bare om det er for svært at springe direkte på toget, eller om man lige skal tage på et opfriskningskursus. Min folkeskole afsluttede jeg med et snit på 7,6 i 10 udv. Nogen der har været i samme situation, som har nogle gode råd???


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2009 af emul0c

 Du har jeg ikke selv stået i samme situation, men niveauet på HF er ikke så meget højere end f.eks. 10. klasse ved jeg fra min lillebror som går der lige pt. Alt efter hvilket fag du skal have er der selvfølgelig forskellige ting der spiller ind. Men det jeg kan forstille mig der vil være sværest for dig er sprog hvis du skal have disse. Sprog glemmer man forholdsvis hurtigt hvis man ikke holder disse ved lige. Sådan er det selvfølgelig med mange af tingene, f.eks. også matematik. Men du skal så også tænke på, at hvis du tager HF på f.eks. VUC, så vil mange af de andre være i samme situation som dig, og vil gå ud fra at de lægger niveauet nogenlunde derefter så alle kan være med.

Derudover skal du huske på at der jo trods alt er undervisning - der vil være undervisere som vil hjælpe alt hvad de kan. Så tror ikke du behøver være nervøs for at "springe direkte på toget" :-)


Svar #2
02. december 2009 af denniskongstad (Slettet)

hey tak for svaret det giver lige lidt at tænke over:-))


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2009 af nazcov (Slettet)

Jeg er helt enig med #1


Jeg går selv på Aalborg Studenterkursus, som er en 2årig STX, hvor der i de fleste tilfælde går lidt ældre folk (gennemsnitsalderen er lidt over 20) og mange har været ude på arbejdsmarkedet i et stykke tid og skal derefter igang igen. Og det er lærerne helt med på at man har forskellige forudsætninger, nogen er bedre til sprog end andre og andre bedre til matematik. Så man starter altså helt fra bunden (om end det går lidt hurtigt med at komme videre).. Vi startede ud med brøkregneregler, potensregneregler osv. f.eks. Så der burde være mulighed for det :)


Skriv et svar til: Fra erhvervsuddanelse til hf???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.