Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Den kolde krig

08. december 2009 af rasmusdall (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har nogle spg. som jeg er lidt i tvivl om, som jeg håber i kunne hjælpe med, omkring den kolde krig:

Jeg har forstået det således, at efter den kolde krig, hvor der blev lavet en masse nye regler, brød stalin mange af dem, og hele sovjetunionen blev mere og mere kommunistisk, og forholdene for "sovjetborgerne" fik det dårligere. Derudover begyndte forholdet til vesten at blive dårligere. Og den vestlige del af berlin blev indhegnet. Men hvorfor blev de lige pludselig så "uenige" efter de netop havde lavet en masse regler og var "gode venner" ved jaltakonferencen. Var der en speciel årsag til at de lige pludselig ville bygge en mur rundt om Berlin? Og hvordan kan det være, at der jaltakonferencen ikke virkede?

Ved godt det er skrevet lidt børnehaveagtigt skrevet ;) . Men håber på i kan forklare mig tingene?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af backus (Slettet)

Det virker til at du er på de indledende trin til at forstå den kolde krig, hvilket er helt fint. Du har en meget overordnet idé om den kolde krig, men mangler lidt at få linierne og emner helt skarpt trukket op. Mit bedste råd til dig er at tage disse tests, som udover at teste dig, også forklarer dig tingenes sammenhæng bagefter. Hvis du gennemgår dem, vil du bagefter stå med en noget stærkere viden om Den kolde krig og vil kunne angribe dit projekt med fornyet styrke.

Test om den Kolde krig med forklaring - klik her

Test 1 om Berlinmuren med forklaring - klik her

Test 2 om Berlinmuren med forklaring - klik her

De bedste hilsner

Niels Randbo Back

Forfatter til SRP-bogen


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2009 af 09a (Slettet)

Det du siger med Berlinmuren blev delt op var det ikke fordi Øst Berlin og Sovjet var kommunistiske og der havde deres egne ideologier om hvordan deres lande skulle styres (det med ét part system). Berlin ligger i vest tyskland men sovjet ville gerne have en del af den også de delte muren op i øst og vest. Øst byggede muren for at vest ikke skulle komme ind fordi de ville som sagt kun  havd deres egne "rigtige" måde at styre landende på (og østberlin)


Skriv et svar til: Den kolde krig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.