Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Fysik - Hjæææææælp! bevægelsesligning??

18. december 2009 af 07xsth (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nu har jeg siddet med et eksempel i hele 3 dage.. Og kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal løse det!

Jeg har tidligere skrevet her ind og fået svar.. men..

Min problemformulering lyder at jeg skal redegøre for princippet bag fremdriften for en raketopsendelse. Dette har jeg gjort. Jeg har udledt raketligning i et tyngdefelt og så har jeg også skrevet om impulsbevarelse.

Men nu skal jeg lave et eksempel på opstilling og løsning af bevægelsesligningen for en rakets bevægelse i et tyngdefelt. Det forstår jeg ikke hvordan jeg skal gøre..

Er der nogen der kan hjælpe meget hurtigt? jeg har ikke særlig meget tid :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Så må du have fat i en nytårsraket, veje den før og efter forsøget, undersøge hvor højt den kommer op, undersøge dens fart og endelig kontrollere, om impulsbevarelsen gælder, men der er jo også luftmodstanden at tage hensyn til. Så skal du til sidst undersøge, om de tre raketligninger stemmer overens med forsøget, når du har korrigeret for ydre påvirkninger. Skyd raketten op ved Runde Tårn og placer din far eller mor deroppe med et stopur og en lomme lygte, hvis det bliver om aftenen. Så skal du sørge for,a t den ikke får så meget fart på, at den ryger uden for jordens tyngdefelt.


Svar #2
18. december 2009 af 07xsth (Slettet)

jamen jeg har lavet forsøg med vandraketter.. vi har dog ikke målt hvor højt raketten kan komme op.. men vi har kunne beregne hvornår der ikke er mere vand i raketten og derved kunne finde dens sluthastighed vha. raketligningen.. kan det bruges? de 3 raketligninger?

Jeg er da kun stødt på to... en i et tyngefelt og en uden for et tyngdefelt..

Men der står i min opgaveformulering at eksemplet skal indgå i min redegørelse.. kan det indgå i udledningen af raketligningen i et tyngdefelt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg aner ikke, hvad en vandraket er.


Svar #4
18. december 2009 af 07xsth (Slettet)

Det er en flaske man hælder lidt vand i, hvorefter man laver et tryk i flasken vha. en cykelpumpe, hvormed raketten fyres af når trykket bliver højt nok i flasken. Så har vi målt position og hastighed for raketten vha. datastudie..


Skriv et svar til: SRP - Fysik - Hjæææææælp! bevægelsesligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.