Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

prisoptimering

19. december 2009 af frikkek (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej!

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal finde den optimale afsætning og pris.

funktionen er:  P=-1/1000 X + 100 (p= pris i kr. pr. stk. og x= afsætningen i stk. årsbasis)

Jeg skal lave tabel, matematisk og grafisk opstilling men stejler lidt over 1/1000, da jeg aldrig har regnet med det før. Hvordan gør man det?

Grænseomkostningerne er i øvrigt 20kr pr. stk op til en produktion op 30.000stk. 

Håber der er nogen, der kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2009 af emul0c

Du har ikke fået grænsomkostningerne for en produktion over 30.000 stk.?

Måden du finder den optimale afsætning og pris gør du ved at finde ud af, hvad den marginale omsætning er, dette gøres ved at finde den afledte af TR (total revenue). Dernæst sættes den marginale omkostning (grænseomk.) så lig med den marginale omsætning

(Jeg bytter lige X ud med Q for nemhedens skyld, Q = quantities).

TR = P * Q
=> TR = (-(1/1000)Q + 100) * Q
=> TR = -(1/1000)Q2 + 100Q

MR, marginal revenue = dTR/dQ = -(2/1000)Q + 100

For at finde den optimale pris og afsætning kan vi så sætte MR = MC

<=> 20 = -(2/1000)Q + 100 <=> 2/1000Q = 80 <=> Q = 40.000.

Den optimale pris skal så være P = -(1/1000)(40.000) + 100 = 60.

Total omsætning TR = 60 * 40.000.

Men i og med at vi ikke har MC for Q > 30.000 kan vi altså ikke regne på det optimale derover. Dette betyder at løsningen til din opgave vil være at den optimale afsætning vil være Q = 30.000 til en pris på 60.

Skal du også bruge hjælp til at tegne graferne? Tast dem evt. på din grafregner og se hvordan de ser ud:

Y1 = -(2/1000)Q + 100
Y2 = 20


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. januar 2010 af andersena (Slettet)

Super godt svar....men hvad hvis grænseomkosningen er 30 kr for en produktion mellem 30.000 og 60.000?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. januar 2010 af emul0c

Så prøv at sætte 30 ind der hvor du havde 20 før. Det antal du får der, er hvor meget du skal sælge efter de 30.000 :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2010 af andersena (Slettet)

30 = - (2/1000)x + 100 giver 2/1000x = 70 giver x = 35.000 ????
 

Altså man skal producere de 60.000? Kan det virkelig være rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2010 af emul0c

Ja kan det sagtens :-)


Svar #6
14. januar 2010 af frikkek (Slettet)

 hov. jeg har slet ikke set, der har været svar. det er jo fantastisk! 

fik min til at gå op :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. januar 2010 af emul0c

Jamen det er jo perfekt :-)
Det vil altså sige hvis du tegner en graf, så vil den knække ved 30.000 :-)


Skriv et svar til: prisoptimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.