Studievalg og videregående studie

Adgangskoefficient medicin 2010

03. januar 2010 af Kuert (Slettet)

Hej derude !

Tænkte på, om der var nogle der havde større indsigt end mig, i at spå hvorledes adgangskvotient vil ligge i 2010.

Grunden er at jeg SÅ gerne vil ind og læse medicin. Mit snit er på 10,3, men det var adgangskvotient også i 2009 på KU.

Håber nogle kan give mig indsigt i hvordan det eventuelt kan komme til at se ud til sommer :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2010 af The_Joker (Slettet)

Hvis du er så klog med et snit på 10,3 burde du vide, at det hedder kvotient og ikke koefficient. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. januar 2010 af wh00p (Slettet)

 Tror ikke du skal være bekymret. Mit gæt er at snittene på de fleste uddannelser falder i år fordi der ikke er ligeså mange ansøgere.


Svar #3
03. januar 2010 af Kuert (Slettet)

The_Joker:
Puha, det er vist godt jeg ikke skal læse dansk, var? Godt, man har sådan nogle som dig til at rette en, ellers ville verden da først ramme dommedag...

wh00p:
Hvordan ved du, at der ikke vil være ligeså mange ansøgere? Jeg tænker nemlig, at folk der har ville holde et sabbatår og tjene penge, vil droppe det pga. finanskrisen, da de ikke kan få et job, og derfor vil der være flere ansøgere end man lige tror.... ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. januar 2010 af Freeclimber (Slettet)

Jeg tror snittet kommer til at ligge på samme niveau i år, som sidste år da alle kan gange sit snit. Størstedelen af ansøgerne sidste år, var dem med lavt snit, og de vil ikke påvirke. Grunden til, tror jeg, a der var så mange ansøgere, var at snittet var lavt for to år siden, og det får mange til at ville prøve lykken. Det viser statistikken også... Snittene passer også ca. med før i tiden, når der omregnes til ny skala og bonus adderes :) Jeg tror dog ikke den kommer til at stige. Men det bliver spændende at se! Gad vide hvornår tipstjenesten laver et system så man kan satse på snittet ;) Men som du selv siger, så vil finanskrisen også få flere til at begynde et studie, da der ikke er vildt mange jobs at få!


Svar #5
03. januar 2010 af Kuert (Slettet)

Puha ja, jeg er hvert fald super nervøs !
Jeg håber du har ret i den ikke kommer til at stige, men nu må vi se. Jeg har jo stadig i år til at forbedre mig... hvis jeg kan. Men mange tak for svaret og forklaringen.


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. januar 2010 af wh00p (Slettet)

 Der var ekstraordinært mange der søgte ind i 2009 lidt pga. finanskrisen, men i høj grad pga den nye gymnasiereform og ændrede (forhøjede) specifikke adgangskrav på mange af uddannelserne i 2008. Gymnasiereformen og de forhøjede specifikke adgangskrav gjorde at mange af dem der ville have søgt ind i 2008 blev nødt til at gå på suppleringkursus og søge ind i 2009 i stedet (for at tage medicin, så mener jeg adgangskravene var Matematik B, fysik B og kemi C i 2007, mens de blev ændret til dansk A, engelsk B, matematik A, fysik B og kemi B i 2008), mens der blev færdige i 2009 havde haft et par år til at rette deres stx/htx/whatever efter hvad de ville ind på. Derudover var det også sidste chance for at søge ind på "prestigeuddannelserne" for dem der blev færdige i 2007 fordi at de ellers ikke ville kunne gange deres snit med 1,08.


Svar #7
03. januar 2010 af Kuert (Slettet)

Hmm okay :) Så du tror at snittet vil falde en smule, eller være det samme?


Brugbart svar (2)

Svar #8
03. januar 2010 af wh00p (Slettet)

Mit gæt er at det falder en lille smule, max 0,1-0,2, og stagnerer der de næste par år.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. januar 2010 af sabrina-90 (Slettet)

Hvis jeg også lige må spørge :) Hvordan tror i så kvotienterne i medicinstudiet vil se ud i 2010 på AU og SDU ? Også i forbindelse med sandby pladserne? :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
03. januar 2010 af DennisDeH (Slettet)

Nok det samme som i år, måske en smule lavere.. Men på SDU er 50% af pladserne kvote 2, så hvis man virkelig brænder for det, kan man søge ind der, hvis man ikke har de fornødne karakterer.


Brugbart svar (2)

Svar #11
03. januar 2010 af DennisDeH (Slettet)

Dvs. jeg skyde på at det vil være de karakterkvotienter (for kvote 1 ansøgere; kvote 2 fungerer jo på en anden måde) som står på UG.dk:

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/sundhedsvidenskabeligeuddannelser/medicin.aspx

, og så en lille smule trukket fra både Kvote 1 og standby (forestiller mig en 0,1-0,1 ligesom #8). Og mine argumenter er bygget op over det samme som #6.


Brugbart svar (3)

Svar #12
04. januar 2010 af MrNice (Slettet)

Jeg tror gennemsnittet vil stige med omkring 0,1-0,3.

Jeg har aldrig har aldrig været af den overbevisning, at finanskrisen har haft den store indflydelse på medicins adgangskvotient. Den får helt sikkert folk til at søge uddannelser, men den gør dem ikke klogere. Det er derfor vi har set en stigning i optag på sygeplejerske- og læreruddannelsen. Folk der vil studere medicin er i forvejen top-motiverede. Min pointe er derfor, at selvom der er flere der vil søge ind på forskellige uddannelser, vil det ikke have indflydelse på de uddannelser hvor adgangskvotienten ligger i den høje ende.
Grunden til, at vi i 2009 så den store, og forudsigelse, stigning i adgangskvotienten var uden tvivl skærpelsen af adgangskravene. Antallet af ansøgninger til GSK steg markant, da mange unge stod og manglede et eller flere fag (i år er der endda oprettet flere hold for at imødekomme behovet).
Jeg troede kvotienten, i år (eller sidste år om man vil), ville blive 10,7, da det virkede logisk for mig, at den ville ligge tæt op ad 2007-kvotienten, ganget med de 8 %. Grunden til at det ikke skete, kunne være fordi der blev oprettet 200 nye pladser (50 på KU)*.

Jeg tror den vil stige fordi endnu flere er blevet færdig med deres supplering og alle har haft muligheden for at supplere. Desuden bliver der hvert år flere og flere studenter. Selvom snittet stiger, kunne man også godt forstille sig at ansøgertallet samtidigt faldt.

Dog håber jeg selvfølgelig ikke på at jeg har ret, da det vil knuse mange drømme og gøre studiet endnu mere uoverskueligt at stræbe efter.

*http://vtu.dk/nyheder/pressemeddelelser/2009/sander-flest-nye-pladser-paa-medicinstudiet-i-aarhus

 


Skriv et svar til: Adgangskoefficient medicin 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.