Engelsk

Rettelse af sætninger

11. januar 2010 af caroline90 (Slettet)

hej, jeg har forsøgt at finde fejlene i flg. sætninger og forklare dem, er der en som gider se det jeg har rettet og skrevet er korrekt?

1. therefore would we like to ask for your co-operation.

rettelse; therefore we would like to ask for your cooperation.

kommentar: would we = we would, eftersom at subjekt altid skal stå før verballed,

2. The man is a fool and he doesn't seems to be trustworthy.

rettelse; seems= seem eftersom at det er manden der omtales og seem skal derfor stå i ental.

3. Today's keynote speaker is a leading environmentalist who have contributed to several documentaries on green issues.

rettelse: Today's keynote speaker is a leading environmentalist who has contributed to several documentaries on green issues.
 

det skal være has og ikke have, da det er ental.

4. some of Norfolk's men were badly wounded, and the duke himself had a narrowly escape.

rettelse: some of Norfolk's men were badly wounded, and the duke himself had a narrow escape.

kan ikke forklare hvorfor det skal være narrow og ikke narrowly?

5. what striked everyone who knew him was his generosity

rettelse: what struck everyone who knew him was his generosity
 

sætningen skal stå i datid derfor struck og ikke striked?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2010 af Rørbæk (Slettet)

1: Tjek
2: Tjek
3: Tjek
4: Tjek - årsagen er, at "narrow" er et adjektiv, og "narrowly" er et adverbium
5: Tjek 


Svar #2
11. januar 2010 af caroline90 (Slettet)

Ok. betyder tjek at sætninger er korrekte? eller at jeg skal tjekke en ekstra gang?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2010 af Rørbæk (Slettet)

Det betyder at de er korrekte ^__^


Svar #4
11. januar 2010 af caroline90 (Slettet)

ok. tak for din hjælp :)


Svar #5
11. januar 2010 af caroline90 (Slettet)

forresten kan du ikke lige hjælpe mig med de her to sætninger;

1. Buckingham Palace has always insisted on that it does not comment on the private affairs of members of the royal family.

kan ikke gennemskue fejlen?

2. er denne sætning korrekt rettet?

her friends where together with her when she bought the boots

rettelse: her and her friends were together, when she bought the boots.

kan ikke forklare hvorfor?

where betyder hvor, men i denne sammenhæng skal det være were "da de var sammen" ...
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2010 af Rørbæk (Slettet)

Den første er også tricky - det er fordi det ikke hedder "insisted on that..." men kun "insisted that" i denne sammenhæng.

I toeren ville jeg nok i stedet skrive "she and her friends were together", og rigtignok som du siger, where = hvor og were = var (når man taler om flertal).
Faktisk ved jeg ikke helt, om sætningsopbygningen er god nok, og at der dermed udelukkende er noget galt med "where".


Svar #7
11. januar 2010 af caroline90 (Slettet)

okay, tak for dine rettelser, jeg er selv i tvivl om toeren. men gør som du siger :)


Skriv et svar til: Rettelse af sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.