Kemi

Svovldioxid i hvidvin

28. januar 2010 af richgirl (Slettet)

Hej... Jeg sidder og laver forarbejde til et forsøg "bestemmelse af svovldioxid i hvidvin" til imorgen. Der er et spørgsmål jeg ikke kan svare på:

3.   Vis, at 100 g K2S2O5 er ækvivalent med 57g  svovldioxid.

Jeg uploader lig hele opgaven, så I kan se hele sammenhænget i opgaven...

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Ramses I (Slettet)

Reaktion med vand.

K2S2O5 + H2O -------> 2 SO2 + 2 KOH

heraf kan du se at molforholdet mellem K2S2O5 og SO2 er 1:2

Så opstiller jeg et molkors og beregner støkiometrisk:

K2S2O5                                 SO2
100 g                                       X g
222,325 g                               64,0648 g/mol
molf: 2                                     1

100 / 222,325 * 2           =               X * 1 / 64,0648

x= 100*2*64,0648/(222,325*1)

x = 57,63 g
 


Svar #2
28. januar 2010 af richgirl (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2011 af amir91 (Slettet)

 ved godt det er en meget gammel "blog", men ville høre om i vidste om hvad der sker med svovlindholdet i hvidvin efter tiden hvis den har været åbent???


Skriv et svar til: Svovldioxid i hvidvin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.