Kemi

Stofmængdekoncen......

04. februar 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe, kan virkelig ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe det an???

Ascorbinsyre spiller en central rolle ved opbygning af bindemidlet kollagen, som holder
cellerne sammen. Ascorbinsyre dannes ikke i kroppen hos mennesker, og vi skal derfor
indtage stoffet. I Danmark er den anbefalede daglige dosis 60 mg ascorbinsyre. Det svarer
til indholdet af ascorbinsyre i 200 mL af en bestemt appelsinjuice.

ascorbinsyre
C6H8O6


a) Beregn stofmængdekoncentrationen af ascorbinsyre i appelsinjuicen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2010 af rnadal (Slettet)

c = n/v

du regner først på stofmængden via n = m/M

når du ved du har 6 carbonatomer 8 hydrogenatomer og 6 oxygenatomer, kigger du bare i det periodiskesystem efter stofferne og deres masse som er store M i formlen.

og lille m har du som er 60 mg, regner du om til g = 0,060 g


Svar #2
04. februar 2010 af marshov (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2010 af rnadal (Slettet)

og v = 200 ml selvfølgelig


Skriv et svar til: Stofmængdekoncen......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.