Engelsk

UNGE MØDRE

05. februar 2010 af diembabe (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej ..

jeg har en fremlæggelse i engelsk om unge mødre, nogen der kan give mig nogle idéer om hvad jeg kan skrive om? (;.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2010 af sarah0 (Slettet)

ejjj jeg gik op i det i 9 kl. Jeg synes du skal skrive/snakke om de unge mødre altså hvordan de klarer sig og hvorfor de vælger at få børn osv. Hvis du kender en ung mor er det også en god ide at snakke om hende og hendes liv..  bare jeg kan finde mine notater men det er fra 2 år siden :-(


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2010 af PLØK (Slettet)

helt oplagt at skrive om at det for ENLIGE mødre kun er 22 procent der nogensinde får en uddannelse, det kan man så prøve at diskutere hvorfor det er sådan, om det er fordi de ikke ønsker uddannelse, og derfor får børn tidligt, eller om det egentlig var planen at få en uddannelse, og så hvad der gjorde at det ikke kom så vidt alligevel.


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2010 af Stygotius

susu91, -disse skolepiger har sgu da ikke  valgt at få børn. De har ikke anet hvad de var i færd med. 

diembabe

Du kan også skrive at de er nogle forvirrede børn, som tror at de nu har fået en påklædningsdukke, -en som de absolut ikke har mulighed for tage ansvaret for  - -da de selv er børn og hellere skulle have fortsat med at lege med deres legoklodser i stedet for at lege med drenge. Giv disse piger en barbiedukke og find  en god plejefamilie til deres afkom.

Det drejer sig dog om at sikre disse børns en rimelig fremtid.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2010 af mariekinns (Slettet)

Hold da op, jeg tror Stygotius har nogle fordomme ;)

Men du kan evt. komme ind på hvorfor der er så mange der får børn i teenage alderen - er der ikke god nok sexual undervisning i skolen? Pres fra vennerne? Du kan også se på hvordan det har udviklet sig de sidste par år, og igen se om samfundet måske er skyld i udviklingen.  Der er masser af spændende muligheder i det emne :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. februar 2010 af Stygotius

 "fordomme" ??   -det er bare en nem floskel.-

Ja, selvfølgelig er det da  samfundets skyld at nogle  forvirrede unge tøser ikke er klare over hvad de flipper ud i. 

De har selvfølgelig slet ikke noget ansvar selv for det de går rundt og bevidstløst begår  -i en stofrus eller i en kæmpebrandert. Det grænser til det kriminelle at overlade et lille barns fremtid til sådanne nogle stupide og uudviklede teenagetøser.

De er ikke i stand til at have ansvar for  så meget som en teddybamse.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2010 af Maria X91 (Slettet)

Se de unge mødre i fjernsynet på kanal 4, så får du indblik i nogle unge mødres liv.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. februar 2010 af Shase (Slettet)

DUM er jo ren Ekstra Blads journalistik. Det forarger og chokere. De personer som er med er jo dem som ikke virker som gode ansvarlige forældre, og de gør da også alt for at fremvise dem fra deres dårligste side.

Ikke desto mindre er der jo en masse socialrealisme i DUM. Og tænk på at for bare 25 år siden hvor gennemsnitsalderen for førstegangsfødende var ca 25 år ville det her show ikke forarge i samme grad som i dag hvor gennemsnitsalderen for førstegangsfødende er over 30 år.

Nogle gode spørgsmål du kunne undersøge kunne være:

Hvorfor ønsker de at få børn så tidligt?

Gør samfundet noget forkert, eller er det noget det kunne gøre bedre?

Fordomme ( som Stygotius ) og evt. tabuer omkring det er få børn i en tidlig alder.

Ville du selv få børn nu hvis du kunne? Hvorfor / hvorfor ikke?


Brugbart svar (3)

Svar #8
08. februar 2010 af Stygotius

Shase bruger bare ordet "fordomme" bevidstløst som noget han har hørt  -uden at ane hvad det betyder.

Meninger og holdninger som man ikke kan lide, er ikke det samme som fordomme. -Slå ordet op !

Mener han  virkelig at et nyfødt barn   (og samfundet) er bedst tjent med at dette barn skal vokse uden en far og med en skoletøs på 13 som en "ansvarlig mor"  med hele det ansvar dette indebærer og som denne skolepige (der allerede har vist sig totalt ansvarsløs)  jo slet ikke er i stand til at varetage ?????  Det drejer sig ikke om en påklædningsdukke ! "

Skulle hun have lov til at have  ansvaret for et lille barns fremtid og opvækst og velfærd og udvikling  ?????????

Det rene vanvid  og grove overgreb mod et lille barn !!

P.S.

- - -skulle vi mon skrive "chokerer"  ??


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. februar 2010 af Shase (Slettet)

#8

Du lyder ellers ret fordomsfuld med det du skriver. Du får det jo til at lyde som om at det du skriver gælder alle unge mødre. Og at ingen af dem er i stand til at varetage deres børn eller sig selv.

Det er steriotypt foruddømmende på alder, køn, mm., på en negativ måde, og hvis det ikke lyder som en fordom for dig, er det nok dig som burde kigge i en ordbog.

0#

Tror faktisk du skal fokusere en del på det med fordomme. Det kan give anlæg til god debat i din fremlæggelse.


Brugbart svar (2)

Svar #10
08. februar 2010 af Stygotius

  Find ud af hvad ordet "fordom "betyder  (og navlig hvad det ikke betyder).......og lær at stave, -bare de mest almindelige ord.

Endnu en gang:  De er bevidstløst nonsens at snakke om at disse pubertetspiger har ønsket  at få et barn og spørge om  hvorfor.  De har ikke anet hvad de var i færd med. Det kan man så bebrejde deres forældre. Pigerne bliver åbenbart lige som dem når (hvis) de vokser op.

Ville du overlade et lille barn til moden omsorg og udvikling og beskyttelse hos en lille, dum, snottet 13-årig skoletøs, der bare syntes det var spændende da en forvildet pubertetsdreng trak bukserne ned på hende omme bag cykelskuret??

Det er rystende vanrøgt at udsætte noget barn for det. -Bagefter hænger så de sociale myndigheder på opgaven, -til

gavn for hverken barnet  eller andre.


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. februar 2010 af Shase (Slettet)

10# Og det du skriver der er ikke fordomsfuldt?

Der findes jo teenagere som gerne vil have børn, og som også er egnet til det.


Brugbart svar (2)

Svar #12
08. februar 2010 af Stygotius

 teenagere på 13-14 år ????

Find snart ud af at en mening man ikke er enig i, ikke er det samme som en fordom.

"fordom" er et ord som visse tanketomme bare stanger ud i tide og utide uden at ane hvad det betyder. De tror det er sådan et universalord der bare kan slynges ud  i alle mulige og umulige sammehænge.


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. februar 2010 af Shase (Slettet)

12#

Fandt et link til ordet. Så kan du læse om det og kigge på det du skrev før og fortælle mig om ordet passer dårlig på det.

link

Det er ikke fordi jeg ikke er enig med dig, jeg bruger ordet, men fordi du skriver som om alle de unge mødre er 13-14 år, og ikke kan begå sig ordenligt i samfundet. Det lyder ikke som om du har særlig meget tilovers for dem på trods af du nok ikke kender dem alle sammen (forudindstilling).

Men tag et kig på linket. Du overholder mange af tingene med det du har skrevet i dine poster.

0#

Hvornår skal du fremlægge?


Brugbart svar (3)

Svar #14
09. februar 2010 af Stygotius

  Nej, hvad jeg siger har intet med "fordomme" at gøre.

-Det drejer sig om at jeg har den mening og holdning (ikke nogen "fordom")at jeg intet har til overs og ingen forståelse har for de tøser på 13-14 år som i deres umodenhed og deres forsinkede pigekammerverden leger med farlige stoffer uden at ane hvad de foretager sig og derved anbringer en så sårbar og en så alvorlig ting som et lille barns skæbne  i en umulig og farefuld situation, som andre så skal klare for dem. 

Du tror da vel ikke at en snottet tøs på 14 år er moden og udviklet nok til at kunne påtage sig ansvaret for et nyfødt   -og senere større- barns velfærd, -udvikling, sikkerhed og fysiske og  psykiske trivsel ??

Hun har  bl.a. allerede vist sig som  utrolig ansvarsløs og ikke i stand til overhovedet at overskue hvad hun foretager sig.

Lad hende købe en barbiedukke i stedet. Den kan  hun så sidde i sin mors højhælede sko og hendes læbestift og snakke med og klæde af og på hele tiden. Hun opdager  alligevel ikke forskellen.

Skulle man overlade et andet menneskes liv og skæbne til sådan en størrelse, der hører hjemme på den lokale legeplads sammen med sine fnisende veninder snarere end i en forpligtende og krævende forældrerolle ??   

Aldrig !!


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. februar 2010 af Shase (Slettet)

#14

Du tror da vel ikke at en snottet tøs på 14 år er moden og udviklet nok til at kunne påtage sig ansvaret for et nyfødt -og senere større- barns velfærd, -udvikling, sikkerhed og fysiske og psykiske trivsel ??

Det kunne en snottet tøs på 14 år i teorien godt. Jeg vil da ikke udelukke det.

Hun har bl.a. allerede vist sig som utrolig ansvarsløs og ikke i stand til overhovedet at overskue hvad hun foretager sig.

Lad hende købe en barbiedukke i stedet. Den kan hun så sidde i sin mors højhælede sko og hendes læbestift og snakke med og klæde af og på hele tiden. Hun opdager alligevel ikke forskellen.

Skulle man overlade et andet menneskes liv og skæbne til sådan en størrelse, der hører hjemme på den lokale legeplads sammen med sine fnisende veninder snarere end i en forpligtende og krævende forældrerolle ??

I så fald giver jeg dig fuldstændig ret. Men her er det uansvarligheden, og evnen til at overskue ting jeg dømmer ud fra.


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. februar 2010 af PLØK (Slettet)

altså er det ikke trådstarters "debat" i ødelægger med diskussioner om def. af ord og intern mudderkastning?

man kunne også gå  psykologisk til værks og undersøge hvorfor nogle teenagere ønsker sig børn før de selv er voksne, og andre ikke tænker på børn i den alder.


Brugbart svar (2)

Svar #17
09. februar 2010 af Stygotius

  PLØK,

Du har ikke fattet pointen, som er at disse piger sgu da ikke har "ønsket sig " et barn, men  -hovsa,  -lige pludselig har opdaget at de nok ikke havde fulgt rigtig med i seksualundervisningen i klassen, men identificeret sig lidt for meget med deres glitrende popidoler med silikonebryster.


Brugbart svar (1)

Svar #18
09. februar 2010 af PLØK (Slettet)

Jo jeg forstår godt hvad du siger, det er JEG også enig i til dels, men det er en meget overordnet forklaring, for i virkeligheden er forklaringen jo at når man ikke ved hvad man laver, så er det fordi man mangler noget, at der er noget galt... det er jo ik alle teenager der ikke ved hvad de laver...

Dermed er der måske tale om nogle sociale problemer der er årsagen til nogle teens får unger før de selv er voksne,, som er mere forklarende end blot "de fatter ikke hvad de laver"

Ja jeg ved ik om DU kan se MIN pointe.

Var det i øvrigt ikke en ide at tale i en ordentlig tone?


Brugbart svar (1)

Svar #19
09. februar 2010 af dealing_diamond (Slettet)

Jeg synes heller ikke børn ned i 15 års alders bør få børn, men det er forkert at sige at UNGE MØDRE kun er i den alder og nedad. De 20-21årige ses også som unge forældre.

Min forhenværende svigerinde var 17 år da hun fik sit første barn, som hun ønskede at få, og nu har hun fire hvoraf den ene er min nevø og de børn får masser af kærlighed og omsorg selvom hun i perioder har været enlig mor, og ingen indgriben fra myndighederne, så hvad er egentlig problemet Stygotius?

Du kan ikke skære alle over én kam og sige at alle unge mødre er små piger der ikke ved hvad de går ind til og derfor ender med nogle unger som de ikke kan tage sig af.


Brugbart svar (2)

Svar #20
09. februar 2010 af Stygotius

 PLØK,

Jo. selvfølgelig skal man tale i en ordentlig tone. Jeg ved ikke af at jeg har talt til nogen i en dårlig tone, men nok efterhånden er træt af at nogle blot hiver ordet "fordomme" op af floskelskuffen uden at  vide/tænke over hvad det egentlig betyder.

Hvis man ikke synes at Hell's Angels skal have lov til at operere i Danmark,  -er det så en fordom eller er det en mening man har lov til at have ?

Hvis man hører noget man ikke er enig i, så  råber nogle  bare "Fordom !!! " og så er munden lukket på den anden på en nem måde..

Jeg er enig med dig i at problemet med skolepigemødrene  nok altid skyldes håbløse sociale forhold i et usammenhængende og uuddannet  og til en vis grad vanrøgtende hjem.

Jeg tror derimod ikke jeg ved hvad du mener med  " det er jo ik alle teenager der ikke ved hvad de laver...

Dealing_diamond,

Jeg tror ikke at nogen mener kvinder i 20-21årsalderen når de taler om "De unge mødre". Jeg gør det i hvert fald ikke.

Vil du fastholde at disse småpiger på 13-15 år  bevidst har valgt at få et barn og at de er i stand til at fatte hvad det ansvar indebærer og at de har forudsætninger for at overskue konsekvenserne?.

Mener du i fuldt alvor at disse børn er kapable til at træffe sådant et valg ? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.