Historie

Hvordan fremlægger man kilder?

16. februar 2010 af Alkymisten (Slettet)

Hvordan fremlægger man bedst en kilde i historie? Skal man bare følge Blooms taksonomi? :-S


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

Kilder i historiesammenhæng bruges til at belyse en problemstilling eller et spørgsmål. Skal du fremlægge en kilde vil det være oplagt at gøre det med udgangspunkt i et spørgsmål. Det er derfor også noget pjat at snakke om gode og dårlige kilder. Kilder er ikke dårlige i sig selv, kun i relation til det man forsøger at belyse igennem kilderne.

I det øjeblik du har et spørgsmål eller problemstilling at gå ud fra, vil du automatisk komme godt op af den taksonomiske rangstige.


Svar #2
17. februar 2010 af Alkymisten (Slettet)

Nu har jeg skam fremlagt og det gik skide godt, men tusind tak for forslaget :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2010 af nanaholm (Slettet)

Du skal altid starte med hvor kilden kommer fra, og hvem der har skrevet den(hvis det er tilfældet) hvor den stammer fra og hvornår!, Det starter man altid med. Så giver du et kort resume af hvad der sker i kilderne, og så giver du din mening om kilden, og du perspektivere til andre kilder, tekster, sange, digte osv. som har noget med kilden at gøre. og du bruger lidt baggrundsviden hvis du har det, fx. om årstallet, og hvad der ellers skete det år. Fx. i ca. 1915 med kvindernes rettigheder osv.

Jeg fik et stort -tal da jeg fremlage en kilde sådan her, og jeg håber at du kan bruge det i fremtiden, nu da du har framlagt.  :)


Skriv et svar til: Hvordan fremlægger man kilder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.