Kemi

askorbinsyre

17. februar 2010 af Nennaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

beregn stofmængdekoncentrationen i de 10,00 ml der blev overført til den koniske kolbe ?

sådan lyder opgaven er der nogle der ude der kan hjælpe mig? jeg forstår ikke hvordan man beregner stofmængdekoncentrationer? :O


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 c=n/V

så kender du stofmængden af dit stof?

Du må have lavet flere ting forud for det spørgsmål


Svar #2
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

ja altså vi  har lavet et forsøg om koncentrationen af ascorbinsyre.

vi tog ca.0,5 g ascorbinsyre og demineraliseret vand dette er de 10 ml.

derefter tilsatte vi 1 ml stivelsesopløsning?

men hvordan kan jeg bruge denne formel ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

find den molaremasse af din ascorbinsyre. Så finder du stofmængden ved n=m/M

Reagerer den med stivelsen? 


Svar #4
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

altså jeg er ikke sikker på at denne formel er rigtig men C6H8O6?

og hvis dette er rigtig finder jeg massen sådan her; 12,01 *6 +1,008*8+16*6 = 176,124 M

er dette rigtig?

ja den reagerer med stivelse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Hvis din kemiske formel for din syre er rigtig, så har du regnet molarmassen rigtig ud ja. g/mol

Kender du en ligevægts koefficient? eller har du titreret dig til en syre koncentration efter endt reaktion?


Svar #6
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

altså vi har titreret opløsningen med magnetomrøring indtil farven skifter til blivende mørkeblå?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Ja, det er den titrering du skal lave beregningerne på

Hvad har du titreret med?


Svar #8
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

med ascorbinsyre tror jeg . :S


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Du må have titreret med en base. 


Brugbart svar (1)

Svar #10
17. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

Jeg tror ideen med dit forsøg er, at du tilsætter en kendt koncentration af din syre. Så reagerer du den med noget andet kendt. Så titrerer du din opløsning for at finde ud af hvor meget syre du har tilbage i opløsningen, og dermed kan du beregne din ligevægtskonstant.

Når du titrerer opløsningen titrerer du med en base af en kendt koncentration, dvs. du ved hvor mange mol base du propper i. når du så ser omslag kan du beregne hvor mange mol syre der er tilbage i din opløsning 


Svar #11
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

altså det her er titreringsreaktionen;

C6H8O6 (aq) + I2 (aq) --> C6H6O6 (aq) + I – (aq)


Svar #12
17. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

men denne reaktion er ikke afstemt , kan du hjælpe mig med at afstemme den og finde oxidationstal ? :S


Svar #13
20. februar 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad indsætter jeg i stedet for m?

M = 176,124g/mol

du sagde jo at jeg finder stofmængden ved hjælp af n= m/M


Skriv et svar til: askorbinsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.