Studievejledning

HF og STX meritoverførsel?

22. februar 2010 af MrAbdul - Niveau: C-niveau

Hej gutter og gutinder.

Jeg har søgt men kan ikke finde en løsning og håber på at en af jer kan hjælpe.

Jeg går nu på HF men jeg har taget 2. færdigt i gymnasiet. Jeg har nogle årskarakterer som jeg gerne vil bruge i fag som jeg har afsluttet men det jeg gerne vil vide er om jeg kan bruge nogle årskarakterer og lade være med at bruge eksamenskarakterer. 

Fx. Hvis jeg har været til eksamen i fysik men mine årskarakterer var bedre end eksamenskarakterer, kan jeg så vælge at bruge kun årskarakterer til fysik og få merit udelukkende på årskarakterer selvom jeg har haft en eksamen i fysik?

Med Venlig Hilsen

Abdul Akhtar


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af Roman Garcia

På HF bliver årskaraktererne ikke overført. Det eneste der tæller er eksamenskaraktererne.


Svar #2
22. februar 2010 af MrAbdul

Nej, jeg er sikker på man kan få merit for et fag som man har afsluttet i stx på hf.

Spørgsmålet er bare. Kan man vælge at kun at tage årskarakterer selvom man har været til eksamen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2010 af Roman Garcia

Ja, jeg skriver heller ikke, at du ikke kan få merit. Det jeg skriver er, at det eneste der tæller er eksamenskaraktererne. Det vil sige, at man ikke kan tage en årskarakter fra STX og omforme den til en karakter på HF, da disse er et udtryk for eksamenskarakterer.

Det vil sige, hvis du skal overføre noget, så bliver det eksamenskaraktererne fra STX, da karaktererne fra HF viser, hvordan eksamen er gået, og ikke hvordan præstationen har været igennem året. 


Svar #4
23. februar 2010 af MrAbdul

Ja jeg har lige snakket med min studievejleder. De siger at eksamenskarakteren bliver overført hvis man har været til eksamen.

Tak for det allesammen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. februar 2010 af Roman Garcia

Ja, det ville også være lidt underligt, hvis man kunne overføre årskaraktererne. Så ville lidt af meningen jo gå af HF.


Svar #6
24. februar 2010 af MrAbdul

Jep Så en lille konklussion til dem der er forvirrede :)

Man kan overføre årskaraktere i fag man har afsluttet sålænge man ikke har været til eksamen i det pågældende fag. Hvis man har været til eksamen skal det overføres 


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. april 2010 af celcel (Slettet)

 Jeg fik overført mine afsluttende årskarakter i mat C, fys B og mus C da jeg startede på HF for halvandet år siden. Protokollinjerne i Lectio siger dog, at de karakterer er eksamenskarakterer. 


Svar #8
04. juli 2010 af MrAbdul

Jeg har efter laang tid opdaget at det er muligt at overføre afsluttende årskaraktere fra stx så længe man ikke har været til eksamen i faget.

Min studieveleder var ik så meget en vejleder som en vildleder.


Brugbart svar (1)

Svar #9
18. januar 2011 af ziasteinmetz (Slettet)

Hej.
Jeg ved godt at dette er en gammel besked, men eftersom at jeg står i et problem tilsvarende vil jeg bare lige have slået den fast en gang for alvor.
Jeg kan godt overfører mine årskaraktere i det afsluttede fag jeg ikke har været til eksamen i, fra stx til hf?
Hvordan kan det lade sig gøre, eftersom at man skal til eksamen i alle fag på hf?


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. januar 2011 af celcel (Slettet)

 Det fik jeg. Altså overført matematik C og musik C, som jeg havde på STX, til HF. Det står på mit endelige eksamensbevis at jeg har taget de fag, jeg har fået merit for på andre institutioner, der er en egen kolonne til det. 

Da jeg startede på HF, havde jeg bare en stemplet og underskrevet version af min karakterudskrift fra 1. g, intet værre. Jeg tror stadig den ligger i min HF-skoles arkiver, som bevis. 

Samf C, som jeg også afsluttede på STX med eksamen, fik jeg ikke overført, da det jo på HF er en del af en faggruppe. Havde jeg valgt at overføre det, ville jeg skulle have gået til eksamen i historie B og religion C separat, og så er én eksamen i kultur- og samfundsfaggrupper bedre (For ikke at snakke om sjovere. Den bedte eksamen jeg nogensinde har været til).

Håber dette kunne bruges til noget.


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. januar 2011 af ziasteinmetz (Slettet)

Hej Oda.
Okay, det lyder godt. Min situation er dog lidt anderledes.
Jeg går i 3.g nu, men det ser sort ud for mig at kunne bestå til sommer. Derfor har jeg tænkt på at beholde mit 2.g's niveau og overfører det. Jeg har alle de fag det kræver til en hf, bortset fra dansk som jeg så skal højne fra b til a.
Problemet ligger i at jeg kun har været til eksamen i religion c og matematik c. De andre fag er også afsluttede, men kun med en årskarakter. Mit spørgsmål er derfor om det vil kunne lade sig gøre, eftersom at jeg reelt kun vil komme til at gå til eksamen i 3 fag og resten er årskarakter.


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. januar 2011 af celcel (Slettet)

 Jeg ved, at på KVUC kan alle fag udenom ét komme fra merit. Så i princippet skal du jo kunne tage dansk A der, og alle andre burde kunne meritteres. Snak med et VUC-center, de ved nok bedst :) 


Brugbart svar (1)

Svar #13
18. januar 2011 af ziasteinmetz (Slettet)

Helt sikkert. Jeg har også tænkt mig at tage kontakt til dem imorgen, prøvede bare at forberede mig lidt på det :)
Tusind tak for hjælpen, jeg må krydse fingre :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. april 2013 af mikkelmedm

Hej, jeg ved godt det er en gammel debat, dog håber jeg på at nogle kan svare på mit spørgsmål. Jeg står nemlig og skal flytte fra 2g (STX) til 2. HF efter sommerferien. Men på HF er det et krag at man mindst skal have matematik på C niveau. Jeg har i år matematik på B, men det kommer jeg 100% ikke til at bestå, så mit spørgsmål er om jeg kan bruge min beståede årskarakter fra sidste år da jeg havde det på C og så på den måde få merit for faget, selvom det ikke er afsluttet???


Svar #15
24. april 2013 af MrAbdul

Har du afsluttet matematik på C-niveau? Har du været til eksamen?

Svar #16
24. april 2013 af MrAbdul

Hvis du har været til eksamen på C eller der er lavet ustrækning til eksamen kan du godt. Hvis det er et 2-årigt b niveau forløb kan du hverken bruge årskarakter eller evt. Terminsprøver. Dvs. For at få merit skal forløbet være afsluttet. Det afsluttede forløb kan godt være den årskarakter der er gældende i lectio for eksamensbeviset, som typisk var markeret i min tid som "fed" skrift. Har man været til eksamen skal denne bruges. Da jeg går ud fra at det er et 2-årigt B-niveau forløb som du er i gang med kan du ikke bruge din årskarakter. Ret mig hvis det ikke er et 2-årigt forløb.

Mvh.
Abdul

Brugbart svar (0)

Svar #17
25. april 2013 af mikkelmedm

Jo det er et to-årigt forløb. Men hvordan kan det være at man ikke kan bruge sin sidste standpunkt? Efter et år har man jo været til hele pensum?

Svar #18
25. april 2013 af MrAbdul

Det skal jeg ikke kunne sige. Jeg gætter på at det er fordi man ønsker at studerende skal færdiggøre hele deres forløb. Heldigvis kan du tage mat C i løbet af enkeltfag. Ellers giv den gas på mat B. Det er ikke slut før du får din karakter :-) hvis det ikke går er der halv årigt mat C-niveau forløb på hf.

Brugbart svar (0)

Svar #19
28. juni 2014 af 240265sbhb

Hej

Håber at nogle kan hjælpe.

Min søn har fået lov til at komme op i 2 hf men har dumpet i nf fag. Han har 7 i musik, 2 i mat. Han har tænkt sig at tage mat. på B niveau til næste år og hænge i. Han har gået i 1 g og sit 7 tal var merit fra 1 g. Han fik 4 i fysik og vil egentlig hellere have fysik på B niveau da han tror det er bedre end at tage nye c-fag for at bestå. Han har ikke talt med skolen i 1 hf om merit for fysik men han har et 4 tal fra 1 g kan han spørge nu om han kan få merit for dette dag og så tage fysik på B-niveau da han tror han vil få nemmere ved at klare 2 B fag i det han kender. Er der nogle der kan svare på dette ?

Sus


Svar #20
28. juni 2014 af MrAbdul

Hej med dig. Kan du skrive det mere afklarende?
Du skal være opmærksom på at det kun er afsluttede fag man kan få merit for.
Dette indebære at forløb som B og A niveaus karakterer er udelukket for din søn idet han har været igennem 1 år.
De C-niveau fag han har været til eksamen i kan han få merit for og få sat sine eksamensbevis. For de C niveau fag han ikke har været til eksamen i kan han få sit 3. årskarakter sat på sit eksamensbevis.

Alt dette kræver blot at han tager til sin skole og beder dem om en udskrift af hans eksamenskarakterer og et stempel fra skolen der viser at det er godkendt. Det papir taget i med til hf skolen og beder den om merit.

Håber det hjalp lidt

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.