Studievalg og videregående studie

Hvad Er Bioteknologi A???????

27. februar 2010 af Smilehul (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg vil meget gerne vide hvad det helt præcist er at ,an laver når man har bioteknologi såden genaralt. Hvad er det faget går ud på og hvad er undervisningen baseret på. Gymnasiet jeg vil ind på har ikke skrevet noget om netop bioteknologi så jeg ved ikke hvad det er.. PLEASSEEEE HJÆLP MIG!`????


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2010 af savin (Slettet)

Det vil jeg også gerne vide... Skal have Bioteknologi A næste år.


Svar #2
28. februar 2010 af Smilehul (Slettet)

Ja, det er mega træls at det ikke står under fag ved gymnasiets hjemmeside. ? (Må jeg spørge dig hvorfor du har valgt det, siden du ikke ved hvad det er?)


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. februar 2010 af Jerslev

#0: Du kan se det som en blanding af kemi og biologi.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #4
28. februar 2010 af savin (Slettet)

Selvfølgelig ved jeg overordnet hvad det er og hvad det går ud på, men det er altid godt at få en forklaring fra en der har/har haft faget og ikke bare fra nettet...


Brugbart svar (2)

Svar #5
03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Min søster har Biotek A


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. marts 2010 af Stoffedyret (Slettet)

Bioteknologi eller blot biotek er teknologi baseret på biologi, specielt når den bliver brugt i landbrugs-, fødevare- og medicinalindustrien.

Af mange forskellige definitioner er den bedst formulerede formodentlig FN’s Konvention om biologisk diversitet.

Bioteknologi er enhver teknologisk anvendelse hvor der anvendes biologiske systemer, levende organismer, eller afledninger deraf, til at skabe eller ændre produkter eller processer til specielt brug (artikel 2, brug af udtryksmåder).
En definition kan også være:

Bioteknologi er manipulation af organismer til udførelse af praktiske opgaver og til at forsyne os med nyttige produkter. 
Forskellige områder af bioteknologi
Blå bioteknologi: sø- og havprocesser.
Hvid bioteknologi (også kendt som grå bioteknologi): industrielle processer. For eksempel hører fermenteringer, hvor der benyttes mikroorganismer eller celler fra højerestående organismer (f.eks. pattedyr) til produktionen, ind under industriel bioteknologi. Der kan være tale om genmodificerede organismer. Processer, hvor enzymer bruges til katalyse af reaktioner, er også inkluderet. Gevinsten ved anvendelse af mikroorganismer eller enzymer er ofte et lavere energiforbrug eller et mindre forbrug af kemikalier.
Grøn bioteknologi: land- og jordbrugsprocesser. Herunder udvælgelse eller genmodificering af planter til for eksempel at skabe mere produktive eller modstandsdygtige afgrøder.
Rød bioteknologi, medicinske processer. Disse anvendelser inkluderer forskning i og udvikling af medicin, der produceres vha. bioteknologiske processer.
Bioinformatik, løsning af biologiske problemer med computersimulationer.


Skriv et svar til: Hvad Er Bioteknologi A???????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.