Samfundsfag

5 spørgsmål til samf. hjæælp !!

03. marts 2010 af Eva0150 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal besvare disse spørgsmål, men har det svært med det.

Kan i måske skrive lidt om det? Bare så jeg forstår det :)


Lav en rapport, hvor du besvarer disse spørgsmål.
1. Hvad er det økonomiske kredsløb?
2. Beskriv med egne ord de tre klassiske ideologier.
3. Beskriv de tre økonomiske modeller.
4. Hvad er en velfærdsstat?
5. Hvad betyder mest for dig? Frihed eller lighed?
Husk at diskutere og argumentere for dine påstande.
 

Hvad er godt/dårligt ved frihed?

Hvad er godt/dårligt ved lighed?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2010 af Djemba (Slettet)

1. Hvad er det økonomiske kredsløb?

Beskrivelse af økonomiens instanser, altså hvordan det hele går rundt og bliver omfordelt(husholdniger)

2. Beskriv med egne ord de tre klassiske ideologier.

Socialismen = Man yder efter evner, og modtager efter behov. Staten skal spille en meget væsentlig rolle. Mennesket har brug for omsorg, og heri skal staten være en hjælp. Man går ind for en universiel velfærdsstat.

Liberalismen= Man er sin egen lykkesmed. Staten skal spille en så begrænset rolle som muligt. Mennesket har det bedst under friheden, som stort dur til alt godt, som Søren Pind engang sagde. Man går ind for en minimalstat.

Konservatismen= Staten skal være stærk og autoriteter er meget i fokus(konservative kerneværdier) Mennesket er svagt og ikke rationelt, og har derfor behov for lov og orden. Man går ind for en blandning af den universielle velfærdsstat og minimalstaten, da klassisk koservatismen er læren om at tage sig af samfundets allersvageste.

Mon ikke, du selv kan finde vejen til de sidste så....


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2010 af Tinaa09 (Slettet)

Yep tak for det ! :D


Skriv et svar til: 5 spørgsmål til samf. hjæælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.