Matematik

Potensudvikling - Hjælp

19. april 2010 af Deda (Slettet)

Okay, jeg har en potensudvikling der lyder sådan:

y = 7.01 * x-0.77

Jeg skal så finde ud af:

Hvor mange procent skal x aftage, før y vokser med 50%?

Jeg har gjort følgende:

-0.77√0.5 = 2.46

Skal x så aftage med 246%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af mathon

    

    y2/y1 = (x2/x1)-0,77

   1,5 = ((1-r)x1/x1)-0,77

   (3/2)-1 = (1-r)0,77

   (2/3)1/0,77 = 1 - r

   r = p/100 = 1 - (2/3)1/0,77 = 0,409377

   p = 0,409377·100% = 40,9377%

   

  Hvis x aftager 40,9377% tiltager y med 50%


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af peter lind

Hvis den aftager med 246% bliver x jo negativ, så den går ikke. Den aftager med faktoren 2,46 altså bliver 2,46 gange mindre.  


Svar #3
19. april 2010 af Deda (Slettet)

Og det svarer til det mathon siger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2010 af peter lind

Ikke helt. Hvis aftager til de 40,9% af det oprindelige fordobles y. x skal så aftage med 59,1% for at for at y bliver fordoblet.


Svar #5
19. april 2010 af Deda (Slettet)

Hmm, jeg kan ikke helt finde rundt i det. Er 59.1% svaret så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2010 af peter lind

Du må læse i din opgave hvad der præcist står; men der spørges sandsynligvis om hvor meget x skal aftage med. Du har selv udregnet at x skal blive 2,46 gange mindre altså 1/2,46 ≈ 0,4 Den er så aftaget med andelen ≈ 0,6 = 60%


Skriv et svar til: Potensudvikling - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.