Fysik

haster lidt.. Newtonmeter

02. maj 2010 af Sejlica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey :)

Jeg mangler hjælp til opgaven c.. jeg har lavet de andre, men er ikek sikekr på hvordan c'ern skal laves :)

Håber i kan hjælpe

5.4.1
Et lod hænger i et newtonmeter. Loddet vejer 100 g.
Newtonmeteren måler kraften F, som angives i SI-enheden N (Newton).

a)

F=m ·g ⇔Kraft=masse ·grundaccelerationen
Newtonmeteren viser en kraft på:
F=m ·g ⇔F=0,1 kg ·9,82 N/kg ⇔
F=0,982 N

b)

Loddet nedsænkes i vand, mens det stadig hænger i newtonmeteret. Rumfanget af den nedsænkede del af loddet er 20 mL. Vandets densitet 1,03 g/mL.
Massen af den fortængte væske beregnes:
masse_væske= ρ·V⇔masse_væske= 1,03 g/mL·20mL ⇔

masse_væske=20,6 g
Beregn opdriften på loddet:
F_opdrift= m_væske·g
Værdierne indsættes i formlen:
F_opdrift= m_væske·g⇔F_opdrift= 0,206 kg·9,82 N/kg
F_opdrift≈2,023 N

c) Hvad viser newtonmetret nu?


Svar #1
02. maj 2010 af Sejlica (Slettet)

* ikke sikker


Svar #2
02. maj 2010 af Sejlica (Slettet)

jeg overevejede lidt om det kunne gøres følgende:
F_1 - F_2 = F_opdrift

F_1 = 0,982 N
F_2 = den skal jeg finde
F_opdrift = 2,023 N

Værdierne indsættes i formlen: 

0,982 N - F_2 = 2,023 N

F_2 isoleres:

0,982 N - F_2 - 0,982 N = 2,023 N - 0,982 N ⇔ -F_2 = 1,041 ⇔ -F_2 * -1= 1,041 * -1 ⇔ F_2 = - 1,041


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar kl. 14:31 af angool

hej, kender du til hvor opgaven kommer fra? er det måske fra en bog? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts kl. 11:12 af Silvia77

#3

hej, kender du til hvor opgaven kommer fra? er det måske fra en bog? 

FysikABbogen


Skriv et svar til: haster lidt.. Newtonmeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.