Filosofi

Antichrist

07. maj 2010 af Djemba (Slettet)

Skulle man trække den tekst til eksamen, hvad ville så være godt at pointere? Har prøvet at finde nogle analyser af andre, som man kunne læne sig op af. Uden held.

Den er jo skrevet i 1888, et år før han går psykisk ned, er det noget man kan mærke på dette værk i forhold til andre? Bare et eksempel på, hvilke guldkorn nogle måske sad inde med.

Selve teksten:

Nietzsche argumenterer for, hvad der er godt, hvilket er drifterne, som går igennem viljen til magt. Han deler vandene for, hvad et svagt og strærkt menneske er. Men da N ikke mener at der findes facts, men derimod kun tolkninger, så er han vel også åben overfor at han kan tage fejl?

N giver udtryk for, hvordan kristendommen ødelægger alt menneskelig karakter og som i sidste ende vil være en slags undergang for den Vestlige kultur, skulle den forsætte. Han giver udtryk for at fordi de svage ikke kan følge med de stærke, så vil de dem som ondheden, i det at det nødvendigvis må betyde at de står for godheden.

Hvad med samtid(vi går vel imod det sekulære, hvilket N nok ville hilse velkommen, om end det ikke er nok), perspektivering? Gode tips er velkomne:=)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2010 af JKaram (Slettet)

Der er såååå meget i den bog. Det kan ikke forklares så let, men vil du have svar på noget mere specifikt så skriv :-)

Karam


Svar #2
07. maj 2010 af Djemba (Slettet)

Lige præcis. Nu sidder jeg dog med et udrag af bogen. På 4 sider.

Helt specifikt:

Men da N ikke mener at der findes facts, men derimod kun tolkninger, så er han vel også åben overfor at han kan tage fejl?

Og

Er bogen ikke grundlæggende bare et stort og langt korstog imod kristendommen og et opgør for selvtænkning. Han giver jo også det politiske en sviner, fordi de menes at mangle mod. En fin perspektivering til det moderne samfund her kunne vel være fænomenet levebrødspolitikere, som også mangler mod.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2010 af Kinh (Slettet)

 Når der ikke findes facts, findes der heller ej nogen mulighed for at tage fejl; for der er intet i forhold til hvilket man kunne tage fejl. Den eneste "fejl" Nietzsche anerkender er fejheden der forhindrer en i at leve fuldt ud. Han anklager kristendommen for at påtvinge folk sådan en fejhed, eller "slavemoral". Derfor er ikke bare denne bog, men hele Nietzsches værk et opgør med kristendommen. Hvad angår sekulariseringen i nutiden, gælder den vel kun Vesteuropa og måske Japan. Resten af verden er - med nogle få undtagelser -  fandme religiøse så det forslår til en ting. Men jeg tror faktisk ikke at Nietzsche ville bifalde denne sekularisering, idet den ser ud til at bunde i en form for åndelig ligegyldighed. Om Gud er død eller ej; so what? Jeg er da ligeglad... Og Nietzsche står om noget for lidenskabelighed, der jo er det modsatte af ligegyldighed.


Skriv et svar til: Antichrist

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.