Erhvervsret

interessentskab + hæftelse.

20. maj 2010 af micac (Slettet) - Niveau: B-niveau

min opgave er at finde de juridiske problemer der er i teksten hvor jeg lige er stødt på noget jeg er i tvivl om håber i kan hjælpe mig.

Steffen havde i de foregående år pådraget sig en skattegæld på 100.000 kr.

i august 2009 forsøgte skattevæsenet at inddrive gælden, og den 15. august meddelte de Birger , at de ønskede at gøre udlæg i de 150.000 kr, som steffen spark havde indskudt i interessentskabet.

Birger protesterede og gjorde gældende at skattevæsenet hverken kunne gøre udlæg i de 100.000 kr eller i produktions udstyret, da det tilhørte interessentskabet.

Birger og steffen har stiftet en interessentskab der sælger VM klaphøtte og andre ting.

nogen der kan sige noget til det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. maj 2010 af Marcus (Slettet)

Som du skriver er der tale om et I/S og den særlige hæftelse i forbindelse hermed.

Hovedreglen i forbindelse med et I/S eksterne relationer til særkreditorer (som skattevæsnet her er) er, at disse ikke kan gøre krav gældende imod selskabet, modsat selskabets egne kreditorer. Af den grund kan der altså ikke foretages udlæg i selskabets produktionsudstyr.

Undtagelsen til denne regel er dog, at særkreditorer kan gøre udlæg i visse af debitors aktiver i selskabet som fx lønkrav, renter eller overskudsandele etc. Herunder vil jeg vurdere at kapitalindskuddet hører til, og der derfor kan foretages udlæg i dette.


Skriv et svar til: interessentskab + hæftelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.