Kemi

pH_Hjælp

01. juni 2010 af jalo (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Hey alle sammen,

25,0 mL af butansyreopløsningen titreres med en 0,300 M kaliumhydroxidopløsning, hvorved følgende reaktion forløber:


CH3CH2CH2COOH(aq) + OH–(aq) → CH3CH2CH2COO–(aq) + H2O(l)

butansyre base butanoation


c) Beregn, hvor stort et volumen af KOH-opløsningen, der skal tilsættes
for at nå ækvivalenspunktet.
Foreslå en indikator, der kan anvendes ved titreringen.

jeg har så beregnet volumnet til at være V(KOH)=18.9 mL

men aner så ikke hvordan man skal foreslå indikatoren.. altså ud fra hvad skal man det?

og derefter ber de om at beregne pH-værdien i ækvivalenspunktet.?

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2010 af blidaes (Slettet)

var det ik eksamensopgven? den var godt nok noget tis..

vil også gerne have svaret på det spørgsmål.


Svar #2
01. juni 2010 af jalo (Slettet)

 Ja og ingen gider sætte opgaven op. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2010 af kemikerne (Slettet)

Du kan ud fra de givne oplysninger beregne pH i ækvivalenspunktet. pOH = 0,5(pKb-logcB) og pH=14-pOH

Først bestemmes koncentrationen af butanoat (i ækv pkt). pKb skal du slå op i databogen. ( pKb=14 - pKs(for korresponderende syre))

Når du har pH i ækvivalenspkt kan du vælge en indikator, der har omslagsområde her.

Du kan også rent kvalitativt bstemme pH i ækvivalenspunktet, idet butansyre er en svag syre. Til svag syre korresponderer svag base. Derfor er opløsningen i ækvivalenspunktet svagt basisk. Du skal derfor vælge en indikator der slå om her.

Phenolphthalein eller thymolblåt


Skriv et svar til: pH_Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.