Almen studieforberedelse (AT)
HASTEEERR
hey alle . skal op til at og har om louis pasteur i fagene bio og hist. nogle der kan hjælpe med at besvare dette spørgsmål?
hvad betød det for folkesundheden , at man kunne begynde at pasteurisere .. ??
tak tak
Svar #1
02. juni 2010 af ILikeMusic (Slettet)
der var færre der blev syge som følge af ex. salmonella (og andre sygdomme der kunne blive overført i madvarerne) flere af sygdommene var dødelige, så der var altså færre der døde som følge af "madforgiftning" (sygdomme overført fra dyr til msk via mælk, æg etc.)
Svar #2
02. juni 2010 af wos12 (Slettet)
mange tak :D hvilke andre sygdomme er dte så lige? altså ku det være hundegalskab og miltbrand? kan jeg godt komme ind på det?
Svar #3
02. juni 2010 af wos12 (Slettet)
har det ikke en betydning for det historiske - også? ku det være industrialisering
Svar #4
02. juni 2010 af ILikeMusic (Slettet)
hundegalskab og miltbrand vil jeg umiddelbart ikke lige saætte i forbindelse med pasteurisering... men jo industrialisering kan godt bringes på banen. Pasteurisering er jo bearbejdning af en vare og industrialiseringen gik jo ud på at man gik fra de primære erhverv (landbrug, fiskeri etc.) til sekundære erhverv (bearbejdning af råvarer) <-- Aha! der var den (:
Skriv et svar til: HASTEEERR
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.