Almen studieforberedelse (AT)

Gengivelse af synopsen

09. juni 2010 af grimm (Slettet)

Må man godt til AT-eksamen gengive sin konklusion, som der står i synopsen? Hvor meget af det må man gengive igen?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Du kan forhåbentlig komme til samme konklusion som i synopsen, men uddyb til den mundtlige del og læs ikke op!.


Brugbart svar (2)

Svar #2
09. juni 2010 af Låve (Slettet)

Hej Grimm.

Til AT-eksamen, skal du som det første lige hurtigt gengive dit overordende emne, og derefter fremsige din Problemformulering (som gerne må oplæses). Dine problemstillinger findes ikke aktuelle, at nævne - men det kommer vi til. Efter at ha' fremsagt din overordnede problemstilling, fremsiger du din hoved konklusion (som også kan læses op, men gør det med måde). Derefter vil jeg foreslå, at du gennemgår hvilke metoder du har benyttet til, at komme frem til din konklusion. AT eksamen er altså en forklaring og slags test i, hvor god du er til at benytte metoder/teorier. Hertil skal det siges, at din gennemgang af din synopsis skal varer ca. 3-4 minutter, hvor du derefter benytter ca 6-7 minutter med gennemgang af de forskellige metoder. For at underbygge din konklusion er det en god idé, at nævne dine problemstillinger og del konklusioner (kun hvis du føler du har tid, og den er ved at du dø du ved).

Så får du 12, jeg sværger wallah billah.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2010 af Låve (Slettet)

#svar 1.

Det er umuligt ikke, at læse op. Hvis man sidder og gengiver alt, som var det en godnat historie til sin søn Jannie, virker det for ?? ja øvet? Dét vigtige er altså, hvor godt man har styr på sin metode, og ikke hvor vidt man kan mestre, at kunne gengive sin synopsis, med mindst mulige blikke på sit papir.


Svar #4
09. juni 2010 af grimm (Slettet)

Mange tak for jeres svar :)..Skal nok prøve at gøre mit bedste ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2010 af Bankier (Slettet)

Svar 3: Nej, men man skal vise, at det man siger er noget man ved og har forarbejdet og ikke noget man bare videreformidler. 

Man kan opstille punkter/ overskrifter ( PowerPoint )  på de vigtige dele som man har i sin mundtlige del. 

Der sker ikke noget ved at man har sin konklusion eller problemformulering / problemstillinger på skrift, men smid dem op på en PowerPoint , så eksiminator og censor bliver integreret i foredraget ellers mister man gnisten/ tempoet i foredraget, hvis man giver sit hovedløst til at læse op. Man kan sagtens læse et par linier op og derefter uddybe. 

     


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2010 af Låve (Slettet)

PowerPoint er en dårlig idé, og bliver hurtigt upersonligt. Fik selv 12 til eksamen i Mandags, og fik god rus for, at gøre som i #3. Eksaminator og censor følger fint med i synopsis på gammeldags manér, så fra min side vil jeg fraråde dig brug af PowerPoint, medmindre du har svært ved, at gennemgå dit eget stof.

PowerPoint er blot en nem løsning, og tegner ikke godt på karaktér skalaen, derudover er der (selvom den er lille) en chance for, at din bærbar ikke vil som du. Er du uheldig med det, går alt galt.

Dertil skal du have held&lykke.


Svar #7
10. juni 2010 af grimm (Slettet)

#6

Mange tak for rådene...ja jeg håber også at det kommer til at gå godt...Men kan bare ikke rigtig se hvordan man kan snakke om metoder i 6-7 minutter...jeg har kun til 2-3 minutter :(


Skriv et svar til: Gengivelse af synopsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.