Studievejledning

Psykologi adgangskvotient

11. juni 2010 af jegernyher (Slettet)

Hey.
Tror I, der er risiko for, at adgangskvotienten for psykologi stiger yderligere i år? I år 2009 var den på 10,5 på KU..


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2010 af DennisDeH

Den stiger nok en smule kunne det tænkes. Flere ansøgere pga. finanskrise, du ved.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2010 af klotte

Det er ikke til at sige noget om endnu - for det ser ud til at de mange flere ansøgere primært søger ind på Jura og Medicin... 

Ellers må du jo bar kvalifiserer di til kvote 2.

Held og lykke


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2010 af Jensm (Slettet)

I aner da ikke hvad i snakker om.. 'finanskrisen du ved' - hvad er det for en kommentar?

Jeg er selv ansøger og jeg regner med at snittet falder fordi der er oprettet en linje på odense universitet hvilket nationalt giver flere pladser til psykologistuderende. Derudover er der mange der falder for de to nye regler (1: efter 2 optagelser bliver man smidt bagerst i køen. 2: efter 2 års endt gymnasietid må man ikke gange sit gennemsnit).

Desuden var der mange der mistede modet sidste år. Man kan ikke blive ved med at vente og sidste års høje snit var måske et chok og wake-up call til dem der troede de kunne.

Held og lykke til os begge.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. juni 2010 af DennisDeH

#3

Det var da et gyldigt argument for at kvotienten skulle stige - flere søger ind på universitetet i stedet for at søge arbejde og holde sabbatår; det lyder i mine ører meget plausibelt?

Jeg er ikke enig med dig i din tolkning af hvorfor adgangskvotienten skulle falde. Hvert år er der mange der mister modet og hvert år er der massevis af wake-up calls, så der er intet ændret i år. Reglerne var også således sidste år, og der steg kvotienterne op til 10,5 på KU til dels pga. at sidste år var første år hvor 1,08-bonussen slog i gennem, men også til dels pga.  flere ansøgere (tjek selv http://us.ku.dk/studiestatistik/studiestatistikker/optag/). Du har ret i at en ny linje på SDU øger optagelseskapaciteten, men det er jo ikke der de fleste vil ind - de vil på KU eller AU. Kvotientient varierede jo sidste år fra 10,5 på KU til omkring 8,5 på AAU fx. Desuden er det heller ikke givet at tilstrømningen til et helt nyt studie er maksimal det første år. Til gengæld er en stor del af de optagne på SDU jo så optaget gennem kvote 2, hvor det som bekendt ikke er adgangskvotienten der tæller.

Så ja, adgangskvotienten ser stadig ud til at skulle stige i mine øjne;).


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2010 af klotte

Tja -det var sgu nemmere i gamle dage - da jeg startede på psykologistudiet. Der kom man ind på bagrund af studierelevant erfaring.

Jeg var den yngste, 22 år på årgangen -gennemsnitsalderen for dem der startede dengang var 27 !!!!!! Fordi man skulle samle så meget erfaring.

Held og lykke


Skriv et svar til: Psykologi adgangskvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.