Musik

Afstandsformel

12. juni 2010 af smukkedivadiva (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej derude, 

Er der nogen der kender en forklaring/bevis for hvordan man kan vise at afstandsormlen (afstand mellem to punkter) også er korrekt, når de to punkter er parallel med 1. aksen eller 2. aksen?

Håber der er nogen der kan hjælpe, for jeg ved ikek selv hvordan det skal forklares.. 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. juni 2010 af mathon

                                                                                dist(P1(x1,y1),P2(x2,y2)) = ((x2-x1)2+(y2-y1)2)0,5

linjestykket parallelt med  1. aksen:
                                                                                dist(P1(x1,y),P2(x2,y)) = ((x2-x1)2+(y-y)2)0,5 = |x2-x1|

linjestykket parallelt med 2. aksen:
                                                                                dist(P1(x,y1),P2(x,y2)) = ((x-x)2+(y2-y1)2)0,5 = |y2-y1|
da
        a2 = |a|2


    
 

                                                                              


Skriv et svar til: Afstandsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.