Studér i udlandet

USA College

06. juli 2010 af ingridkallehauge (Slettet)

Hej

Jeg vil super gerne til USA i et års tid, efter jeg afslutter 3. g (om et år)

Jeg kunne godt tænke mig, at tage et et-årigt ophold på college.

Året skal bruges som sabbatår, bare på en lidt anderledes måde. indtil videre har jeg kigget på http://www.edu-danmark.dk/ som udbyder noget i den stil jeg leder efter.

Jeg ville høre om der er nogen der kender til tilbud i samme stil, og også meget gerne erfaringer med ophold i USA.

OBS det er ikke som en del af en universitetsuddannelse, og jeg ønsker ikke at tage en hel universitetsuddannelse i USA


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. juli 2010 af OveHesel (Slettet)

 Hej, 

Der er noget, der hedder Rotary, som er et stipendium eller scholarship. Det er et stipendium, som dækker et helt skoleår (september til juni), men altså kun i staten Georgia. Jeg kender til én, som skal på et ophold gennem Rotary, og det kræver selvfølgelig hårdt arbejde at gøre sig fortjent til et ophold, som det Rotary tilbyder. Du kan prøve at tjekke det ud og se, om det er noget for dig:) Held og lykke. 

www.rotary-yep.dk 


Svar #2
06. juli 2010 af ingridkallehauge (Slettet)

Det vil jeg i hvert fald kigge nærmere på, tusind tak for det hurtige svar:)


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. juli 2010 af bayarea (Slettet)

Du skal være opmærksom på, at det nok kommer til at koste dig 100.000+ (du skal nok regne med 125.000-150.000, dette afhænger selvfølgelig af, hvad du planlægger) for et år, og at du skal dække alle udgifterne selv (legater skal du ikke regne  med - især ikke når du kommer direkte fra gymnasiet, ej heller når du kun vil være der et år - og du vil heller ikke kunne modtage SU). Kilroy travels har også noget vejledning. Danmark-Amerika fondet kan muligvis også hjælpe.

Det, du skal gøre op med dig selv, er bare, om du har pengene, og om du er klar til at bruge dem på de 10 måneder. Du skal ved ansøgningen kunne fremvise, at din økonomi er holdbar i løbet af opholdet.

Du vil ofte opleve, at et community college (2-års, derefter transfer) er billere end et 4-års university, men det afhænger selvfølgelig af, hvor i landet du er. Et community college i fx CA kan være dyrere end et university midt i landet eller væk fra en storby/populært område.

Har du gjort dig nogle tanker om økonomi/område/miljø/hvorledes du vil studere fag eller English as a second language mv.?

Du skal også regne med at skulle tage TOEFL testen, inden du ansøger - i nogle tilfælde også SAT.

Held og lykke.


Svar #4
06. juli 2010 af ingridkallehauge (Slettet)

Hej

Tusind tak for et godt svar.

Jeg er godt klar over at priserne generelt ligger på omkring 100.000. Jeg afslutter 3 g næste sommer, og har hele tiden været overbevist om at jeg skal på universitet efterfølgende, da jeg a) godt kan lide at studere b) ikke kan se mig selv andre stedet. Jeg vil dog ikke læse videre "bare for at læse videre", jeg vil kun læse noget som jeg brænder for. Da jeg stadig er meget uafklaret om hvilken retning jeg vil gå (angiveligt noget inden for humaniora, marketing, afsætning, medie) vil jeg tage et friår, der skal bruges til bl.a. at blive afklaret omkring min fremtidige uddannelse. Valget i mit friår står mellem collegeophold eller "bare" at rejse rundt.

Jeg er ret overbevist om at jeg vil bestå en TOEFL test, og omkring fag, vil jeg selvfølgelig gerne studere nogen som relaterer til det jeg gerne vil beskæftige mig med frem over :)


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. juli 2010 af bayarea (Slettet)

Rotary er et godt bud. Du skal dog også her overveje, hvad du forventer af dit år. Alt efter hvilken amerikansk klub der sponserer dig, skal du muligvis deltage i et medlemsmøde på nogle timer hver uge, være tilknyttet 1-3 værtfamilie(r), som du skal bruge tid med, og til nogle enkelte samlimger rundt om i staten. Så der er en række krav - hvilket er logisk nok, da de betaler dit ophold! Men dvs. at du selvfølgelig har en (lidt) mindre frihed, end hvis du er afsted på egen hånd.

Jeg synes, det er nogle gode overvejelser, du har gjort dig. Du skal også huske at se på, om du vil have college-oplevelsen, hvor du bor PÅ campus og derigennem opleve college-livet på tæt hold (community colleges har ofte ikke residence halls), eller om dette ikke er noget for dig. Hvis du vælger selv at arrangere året, har økonomien i orden og acceptable karakterer, vil du have mange universiteter at vælge imellem og have frit valg mellem staterne.


Hvis du bare kan det grundlæggende engelsk, vil du ikke have problemer med TOEFL. Jeg tog den for sjov i midten af gymnasiet og scorede i toppen. Den at overraskende let, og universiteternes krav plejer at ligge forholdsvis lavt. Det er selvfølgelig en personlig sag.

Kravene på de forskellige universiteter varierer meget, men i og med du kun vil tilbringe et år derover, får du højst sandsynlig ikke stillet de største krav - især ikke hvis du går community college vejen.


Svar #6
06. juli 2010 af ingridkallehauge (Slettet)

Nej jeg synes heller ikke at kravene virker specielt høje. Jeg har lige kigget lidt nærmere på EDU, hvor kravet "bare" er 7 i mundtlig engelsk. Jeg er ret åben med hensyn til at være tilknyttet en værtsfamilie, bo på campus eller andre bo muligheder.

Kender du til nogen hjemmesider/organisationer/selskaber, der har med collgeophold at gøre?

Og er du sikker på at man ikke kan få sin SU med til udlandet, ved sådan et ophold jeg ønsker?

I øvrigt så tak for hjælpen, altid dejligt med fyldige og uddybende svar:)


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. juli 2010 af bayarea (Slettet)

Ved Rotary vil du bo på campus men være tilknyttet en/flere værtsfamilie(r). Hvis du selv arrangerer, kan du vælge mellem at bo på campus, bo alene/med andre i lejlighed eller bo ved en værtsfamilie (mange universiteter tilbyder denne mulighed til internationale). Jeg kan umiddelbart ikke komme i tanke om andre end dem, jeg nævnte i første besvarelse, desværre.

Da en bachelor i USA tager fire år, og den danske stat anser det første år som ligestillet med 3.g, vil du kun kunne modtage SU på 2., 3. og 4. år af dine undergraduate studies, dvs. bachelor (udtalt af Studievalg). Desværre.

Du er velkommen til at stille spørgsmål, hvis du har nogle, så skal jeg nok prøve at besvare dem. Jeg har endnu ikke selv været et år på et uni i USA men overvejer det, og er derfor inde i meget af informationen - det er det økonomiske aspekt, der bekymrer mig og holder mig tilbage, især fordi jeg overvejer mere end et års ophold.

Du skal huske at melde dig til TOEFL i god tid inden testdagen, da der er begrænsede pladser. Den kan tages to steder i DK - henholdsvis på Frederiksberg i KBH og på Hellerup international school. Hvis det college, du har kig på, kræver SAT testen, kan denne kun tages i Hellerup og kræver ofte også tidlig tilmelding. Den får du dog ikke brug for, hvis du søger ind på et community college - og mange andre colleges kræver den heller ikke, når du er international.


Brugbart svar (2)

Svar #8
03. oktober 2010 af katic (Slettet)

 Hej

Jeg er i USA netop nu, på et junior college i Oklahoma. Jeg er tennisspiller og den eneste grund til at jeg er på et JuCo de første to år er, er fordi jeg ikke er eligible til D1 fordi jeg har spillet for mange professionelle turneringer. Jeg afsluttede min gymnasieuddannnelse i sommers, hvor jeg tog en 4-årig Team Danmark. 

Jeg har planer om at overføre til en 4-års skole efter de første to år her, og jeg er påbegyndt en major i business.. Er der nogen der ved om man får SU på andet år af JuCo? der står på SU's hjemmeside at de ikke giver SU til associates degree's i USA, og da jeg jo er på en to-års skole kan jeg endnu ikke bevise at jeg overfører til en 4 års skole efter de første to år.. Er der nogen der ved om det alligevel er muligt at modtage SU på andet år? 

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. marts 2012 af Hans333 (Slettet)

Hvis i vil på college i USA, så er denne side en KÆMPE hjælp: www.edupriority.com!

Jeg fik selv hjælp igennem Edu Priority og jeg må nok sige, at det gjorde hele processen meget, meget nemmere!!!

Mvh. En tidligere college studerende..


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. marts 2012 af Hans333 (Slettet)

Hvis i vil på college i USA, så er denne side en KÆMPE hjælp: www.edupriority.com!

Jeg fik selv hjælp igennem Edu Priority og jeg må nok sige, at det gjorde hele processen meget, meget nemmere!!!

Mvh. En tidligere college studerende..


Skriv et svar til: USA College

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.