Spansk

Ligninger

13. juli 2010 af Houde (Slettet)

 Jeg er igang med at løse nogle ligninger, men er i tvivl med to af dem.

1. 

1 / x - 3 = 4 / x+5

mellemregning:

x-3(x+5) * 1 / x - 3 = x - 3 (x + 5) * 4 / x +5

x + 5 = x - 3 + 4 

x - x = -3 + 4 - 5

0 = 2  L: Ø ..... kan det passe?

2.

2x / x - 2 = x + 4 /2x - 4 + 1/2

mellemregning:

x - 2 ( 2x - 4) * 2x / x - 2 = x - 2 ( 2x - 4) * x + 4 /2 x - 4 + 1/2

2 x - 4 + 2x = x - 2 + x + 2

2x + 2x - x - x = -2 + 2 + 4

2x = 4

X = 2  L: {2} 

er det nogle der har overskud til at gennemtjekke det? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2010 af NejTilSvampe

måske skulle du overveje at skrive det under MATEMATIK ?? :D

1.

1/(x-3) = 4 / (x-5)     er det det du mente?

1(x-5) = 4(x-3)

x-5 = 4x - 12

7 = 3x

x = 7/3

2.  skriv parenteser!

2x/(x-2) = (x+4)/(2x-4) + 0.5   ???

2x/(x-2) = { (x+4)+(2x-4)*.5 } / (2x-4)

2x(2x-4) = { (x+4)+(x-2) } * (x-2)

4x(x-2) = (x-2)(x+4) + (x-2)^2

del med (x-2) i hvert led

4x = (x+4) + (x-2)

4x = 2x + 2

2x = 2

x = 1


Svar #2
13. juli 2010 af Houde (Slettet)

ja, my bad (:

men hvordan kan det være at du byttede om på nævnerne i opg 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af NejTilSvampe

 #2 - for at ophæve brøken. læg mærke til det ikke længere er en brøk. Når du gør det kan du bagefter gange ind i parentesen. Og resten er så barnemad. ^^


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2010 af mathon

1)

  1/(x-3) = 4/(x+5)        x∉{-5,3}                                        der ganges med (x-3)(x+5) på begge sider

  1·(x+5) = 4(x-3)                                                              gang ind i parentes på højre side

  x+5 = 4x - 12                                                                  subtraher x på begge sider

  17 = 3x                                                                           adder 12 på begge sider

  x = 17/3


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.