Studievejledning

OM PÅ HF-HJÆÆLP

17. juli 2010 af 1Fay (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.. Det var meningen at jeg skulle blive hf-student til næste år.. noget som jeg virkelig så frem til.

men der tog jeg fejl, gennem mit første år havde jeg været der til næsten alle timer, og havde 6% fravær for hele året. Jeg havde afleveret næsten 250 timers skr. arbejde(en opgave svarer normalt til 3 timer)- manglede ca. 3 opgaver for hele året..

Der var så eksamen.. Og jeg fik 2 i valgfag, dumpede i natfag mundtligt(00), skri mat( 4), mundtlig mat(00) de eksamer for 1.år

Noget som chokerede de fleste, ingen ville nogenside havde regnet med det.. Jeg er også selv efter næsten 3 uger stadig deprimeret over at jeg ikke kommer videre, på baggrund af eksamen.

Jeg fik dog ''Lov'' om at tage 1.hf om,, da de mente at jeg godt kan klare det.,, hvorfor sendte de mig så ik' bare videre???.. Jeg er så sur, fordi at jeg også havde valgt mat b - & jeg ved jeg kan få bedre end 00 i mundtliigt,(da dette var fuldstændigt) unfair..

Jeg må så bare tage året om, da jeg virkelig ønsker en gym udd, fordi jeg vil på Uni..

Vil gerne lige spørge om man egenlig kan få merit for idræt- man er jo bestået hvis man har afleveret rapporter og været der osv..

og er der andre der har været i denne situation?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juli 2010 af yakwak (Slettet)

Hej

Du kan jo bare tage de fag om som enkeltfag, som du selv synes gav dårlige karakter..


Svar #2
17. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

Ja.. Men ? så kan jeg jo stadig ikke komme videre på andet år.. så bliver det hele jo bare enkeltfag.- min vejleder siger man ikke kan gøre det..

Im loost.. :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. juli 2010 af yakwak (Slettet)

jeg har da sammensat min hf på 2 år både med halvårsfag og helårs (inkl aften hold) hvor jeg både afslutter det med mat a, kemi b og fysik b.


Svar #4
17. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

Ja... Du har sammensat den via Enkeltfag, har jeg ret?.. du er ikke begyndt på den to årige hf, men har sammensat den selv..? via de fag du selv ønsker.. eks mat a?, det kan kun tages på enkeltfag og ikke på to år. fordi man skal have C-B På to år..

. vejlederene ved åbenbart ikke en skid, det ved jeg nu


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. juli 2010 af klotte

Har du vikelig ikke sovet eller drømt i timerne - har du virkelig forsøgt ALT hvad du kan at lære det faglige og læse ekstra med nogle der kan det ?

Det er så nemt at bebrejde andre ......men du ligge ikke i toppen og universitetet er meget svært !

Måske du skulle starte forfra ? Måske du skulle lave mere ? måske du skulle få/ betale for hjælp / måske du skulle lægge andre fremtidsplaner.

Uanset hvad skal du finde en måse at lære på som betyder at du kan laver mere end noget til max 4 ! Det er hårdt men det kan lade sig gøre hvis du slipper selvmedlidenheden og tager fat. ......begynd nu hvorfor holde ferie - når du kan være foran ?


Svar #6
19. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

#5... Jeg har ikke sovet i timerne, men har fulgt med så godt jeg kunne og har været aktiv, men jeg må indrømme at jeg ikke har forsøøgt alt hvad jeg kunne, men det er de få der gør det...

Tak for det du skrev, :) Ja kan goodt se hvad du mener, det er rigtig nok.. jeg burde starte nu


Brugbart svar (2)

Svar #7
19. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Hvordan kan det lade sig gøre? Har selv gået på HF og der var faktisk en del i min klasse som fik de karakter som du gjorde og endda lavere. De fik selvfølgelig lov til at tage andet år, da man ikke behøver at have bestået første år for at komme videre på andet år. Man kan dog blive smidt ud for fravær og(mange)manglende opgaver.

Kan slet ikke forstå at du er kommet i denne situation? Og forstår godt at du er trist. 


Svar #8
19. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

#7 Ja det er meget mærkeligt, har også hørt andre som går på andre skoler, der har sagt det samme, men de siger på min skole, AT MAN SKAL HAVE BESTÅET for at rykke op.. Ja jeg er meget trist fordi havde afleveret næsten alt og været der til timerne aldrig fået advarsel eller noget ang studieaktiv, eller fravær, men det var åbenbart op til lærerne.. Jeg er så gal på dem, men det hjælper ikke på noget..


Brugbart svar (2)

Svar #9
19. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Og så skal du simpelthen tage året om, bare fordi du har dumpet 2 fag. Det virker ualmindelig hårdt og har aldrig hørt om noget lignede.

Er det en mulighed at blive overført til et anden HF i nærheden, hvor du kan tage dit andet år. Det er der mange som gør.


Svar #10
19. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

#9 Hvornår afsluttede du HF?.

Tjaa skifter ihverfald skole, men jeg ved jo ikke hvad jeg skal bruge 00 i naturfag hvis jeg skal læse bioanalytiker. jeg kan vist kun ændre det hvis jeg tager året, for der er vist ikke omeksame, og man kan åbenbart heller ik tage det på enkeltfag(siger vejleder ihverfald).

Det er så nedrn at jeg skal tage det om, det er slet ikke gået op for mig endnu. For jeg har jo ikke bare sovet, jeg har jo været aktiv, og det fik jeg også af videre gennem forløbet, at jeg altid følger godt  med. Men de var vist ligeglade.

Og jeg ved ikke hvordan andre skoler , vil tage elever med sådan karaktere ind på 2. år?.


Brugbart svar (2)

Svar #11
19. juli 2010 af Djemba (Slettet)

Så slemme er dine karakter jo heller ikke. Slet ikke. Der må være en realtistisk mulighed. Uanset hvad så er det forsøget værd. Man kan sagtens tage naturfagpakken på enkeltfag, det bare ikke alle steder som udbyder det og der findes som regel få hold, da man i stedet primært har delt det op i enkeltfag-hold(Kemi, Biologi og Geografi)

Jeg sluttede HF sidste sommer. Manglede dog to c-fag, så har reelt afsluttet HF i år.


Svar #12
20. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

Ja har undersøgt den del med enkeltfag som naturfag, der ikke plads.. Så det kan jeg ikke.. Hmm hvis det er muligt tagere jeg på 2.år, ellers enten tager jeg året om, for at forbedre mine karaktere, ...:)


Brugbart svar (2)

Svar #13
20. juli 2010 af klotte

Du kan supllerer naturfag på højere niveau på DTU - men det er hårdt og der SKAL arbejdes. Du skal bare sige du vil læse på DTU bagefter ; )


Svar #14
20. juli 2010 af 1Fay (Slettet)

#13

Wooow jaa det måå undersøøges.. taak :)


Skriv et svar til: OM PÅ HF-HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.