Kemi

Eksamenssæt..?!

24. marts 2005 af star (Slettet)
Hejsa!

Idet jeg har en lærer, som ikke helt burde være lærer, da hele klassen ikke rigtigt har lært noget, vil jeg høre om der er nogen, som har nogle gode eksamensopgave- besvarelser i kemi..? Jeg er igang med at regne opgaver, for at træne mig til den skriftlige eksamen - ved godt at det er ferie:D

Vil høre om der er nogle som evt. sidder inde med August 96 og maj 97?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2005 af Franky (Slettet)

Hvorfor klager i så ikke om læreren og fårham smidt ud ved godtat deter svært med at han bliver smidt ud men jeg tror bare at han får en anden klasse istedet.
det er da bedre end at i skal gå og finde ud af at lærer jer selv....

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2005 af *A* (Slettet)

#1 Nok lidt svært hvis vedkommende har Kemi A og afslutter faget om under 30 skoledage....

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

#0: Jeg tror det er nemmere, hvis du kommer emd nogle konkrete spørgsmåål.

Svar #4
24. marts 2005 af star (Slettet)

Hejsa.

ja det er faktisk meget svært at komme af med dårlige lærer..! meget fustrerende!!!
Men, hvis nogle har nogle eksamenssæt ville det være rart. Jeg synes personligt, at når med sidder med opgaver og kan få feedback på det, så lærer man virkelig noget!!!
Men faldt lige over en opgave i den "røde bog", som er en "gas" opgave -hvis I forstår mig:D ved ikke hvorfor, men kan bedst lig disse opgaver!

opgaven hedder 6.7 (hvis nogen har bogen)
- der er tale om et ukendt stof:
->kogepkt.: 30-40 grader
->Rumfang 500mL
-> masse 2,117g
-> opvarmes til 100 grader
-> tryk: 1,87 bar
b) hvad er stoffets molare masse
(fordi det tager for lang tid at skrive det hele ind, nøjes jeg bare med) n= p*v/ R*T = 0,031 mol
hvorefter massen bliver 2,177g/0,031mol
= 71,30 g/mol (korrekt?)

c) hvad er molekyleformelen?
- ved at slå op i databogen på side 146 under Væsker finder jeg stoffet til at være "ether", da det passer meget fint med molar massen og temp. (korrekt?)

d) opskriv strukturformlen for stoffet... er lidt confused... er det for en ether de mener..?

På forhånd tak!



Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

det er ikke ether, da du vel har beregnet den empiriske formel i opgaven før (?) Der står udtrykkeligt, at stoffet er et carbonhydrid, og indeholder derfor ikke nogen O'er som ether gør.

Svar #6
24. marts 2005 af star (Slettet)

Hey

mht. den empiriske formel, kiggede jeg på det igår... der er et eksempel om det på side 134 i kemi 2, men i denne opgave ser det ud til at der mangler en oplysningen for at kunne løse den... man mangler hvor meget der forbrændes i eks. i bogen forbrændes der fx 7,09mg...

men er b rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2005 af frodo (Slettet)

det er ligemeget hvor meget der forbrændes, da stoffet ikke indeholder O! Det er kun det du skal bruge oplysningen om masse til.

Jeg har ikke regnet efter, men metoden ser rigtig ud i b)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2005 af Franky (Slettet)

#4 Jeg fik da mobbet min gamle folkeskole lærer ud... (:D) det var der også grund ti

og med hensyn til gymnasie lærer har jeg også haft sådan en vi klagede om vores så fik læreren bare en anden klasse.

Svar #9
25. marts 2005 af star (Slettet)

Øhmmm... hvordan finder man så den empiriske formel...? hvad er fremgangsmetoden - har aldrig hørt om den empiriske formel, har kun læst eksempelet i kemi 2.

Svar #10
25. marts 2005 af star (Slettet)

Er der ik please nogen, der vil hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2005 af frodo (Slettet)

den empiriske formel finder du ved at sætte stofmængderne af C og H i forhold til hinanden.

Udregn stofmængden af CO2, hvortil der svarer den samme mængde C

Udregn stofmængden af H2O, hvortil der svarer den dobbelte mængde H.

Du kender nu de mængder af C og H, der er i stoffet (Og i opgaven står der, at der ikke er andet (=carbonhydrid)). sæt da stofmængderne i forhold til hinanden, og får du da fx dobbelt så meget H som C bliver den empiriske formel CH2 (det er dog sikkert ikke det rigtige facit (!)).
Præv dig frem, og sig til, hvis du har problemer.

Svar #12
25. marts 2005 af star (Slettet)

Tak for det!

Er kommet op med følgende:

masse(C)= 12,01g/mol *3,056g /44,01 g/mol = 0,83

masse(H)= 2,016g/mol*1,502g / 18,016 g/mol = 0,168g

n(C) = 0,83g/ 12,01 g/mol = 0,069 mol

n (H) = 0,168g/ 1,008g/mol = 0,167 mol

Forholdet bliver så: 1:2 dvs. CH2

Mht. til b'eren fik jeg molare massen til 71,30 g/mol, bliver svaret til c'eren så: (CH2)x = (CH2)5 -> C5H10, altså en alken?

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2005 af frodo (Slettet)

du må kunne klare det forhold bedre.. Hvad med 5:12?? Det passer lidt bedre, da får du den empiriske formel, som er lig med molekylformlen. Det skal lige tilføjes, at når jeg regner den molare masse ud, får jeg 72,2 g/mol.. Men det er nok noget afrunding et eller andet sted.

jeg får den ufrogrenede alkan propan! hvorpå kogepunktet passer som fod i hose;D

Skriv et svar til: Eksamenssæt..?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.