Historie

Den rusiske revolution

18. august 2010 af Mrnardic (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvem stod bag den rusiske revolution i 1917? Sådan helt præcist, var dem i det kommunistiske parti?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den russiske revolution i 1917 er en samlebetegnelse for flere revolutioner, der fandt sted gennem året 1917. I Februarrevolutionen (der fandt sted i marts 1917) dannede medlemmer af Dumaen en provisorisk regering med zarens abdikation som resultatet. I Oktoberrevolutionen (der fandt sted i november 1917) tog bolsjevikkerne (kommunisterne) magten fra den provisoriske regering; men først efter en flerårig borgerkrig sikrede bolsjevikkerne sig kontrollen over hele landet.


Svar #2
18. august 2010 af Mrnardic (Slettet)

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2010 af mathon

...udsprunget af en møjsommeligt udarbejdet intellektuel løsning på utålelige levevilkår for menigmand, der ofte sultede i sine usle pjalter...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2010 af mathon

...alt var arbejderne parate til at risikere. Levevilkårene kunne simpelt hen ikke blive værre, uanset hvad der måtte blive udfaldet af en væbnet opstand...
men
der var selvfølgelig risiko for at blive skudt eller blive fængslet, hvis opstanden slog fejl. Derfor var planlægningen længe under vejs og nøje gennemtænkt i eksil forud for Oktoberrevolutionen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2010 af samfundsrevser (Slettet)

for at citere karl marx, "Lad kun de herskende klasser skælve for en kommunistisk revolution. Ved den har proletariatet kun deres lænker at tabe. De har en verden at vinde." et meget godt eksempel der beskriver proletarernes (arbejderne) situation og deres grund til at starte et væbnet oprør.


Skriv et svar til: Den rusiske revolution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.