Kemi

HJÆLP TAK - pH

10. september 2010 af ronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3
a) Beregn pH i 0,0001M HNO3.
b) Beregn pH i 0,03M HCl.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2010 af Bankier (Slettet)

b)

For at finde pH, skal koncentrationen af oxonium først beregnes [H3O+].

Saltsyre er en stærk syre og er 100 % dissocieret , og derfor er koncentrationen af HCl den samme som koncentrationen af oxonium.

dvs

[H3O+] = 0,03 M

pH = - log (0,03) = 1,52

a) 

HNO3 er også en stærk syre og dissocieres 100%. Eller med andre ord ligevægtskonstanten for reaktionen

HNO3   +    H2O    →     NO3-   +   H3O+

er  meget stor. Dvs ligevægten er kraftigt forsskudt mod højre.

pH = -log (1*10^-4) =   4 


Skriv et svar til: HJÆLP TAK - pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.