Studievejledning

Hjælp: bikort, hovedkort

23. september 2010 af Mariek - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har overvejet at genoptage min su da mit deltidsarbejde ikke dækker mine udgifter når de  37% bliver trukket  i skat. Men så har jeg et spørgsmål omkring hvilket kort jeg skal opgive til SU.

Jeg er lidt forvirret fordi jeg i forvejen har et deltidsarbejde på 10-12 timer om ugen, og til det arbejde har jeg givet mit hovedkort. Så har jeg et andet bijob, som har mit bikort. Men det er et arbejde, hvor jeg sjældent bliver kaldt ud til.

Men hvad skal jeg så give SU hvis vi tager mine ovenstående to jobs i betragtning, hvor den ene er på 10-12 ugentligt mens det andet er et bijob, som jeg sjældent bliver kaldt ud til?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2010 af 28994

Hej, du kan sagtens bruge dit bikort flere steder, hvorimod hovedkortet kun kan bruges ét sted.
 Jeg ville i din situation bede SU om at bruge dit hovedkort og så bruge dit bikort de to andre steder.

Det er i princippet ligegyldigt om du bruger dit bikort eller hovedkort til SU, men da du er sikker på altid at få gavn af dit fradrag, hvis du bruger hovedkortet til SU, ville jeg vælge at gøre dette.

Jeg håber det er svar nok.


Svar #2
25. september 2010 af Mariek

Hej

Tusind tak for dit svar! Men kan du forklare lidt nærmere, hvordan jeg er sikker på altid at få gavn af mit fradrag? Som hvad eksempelvis?

Det er ordet fradrag som ikke siger mig noget :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. september 2010 af 28994

Du kan tjene en vis mængde penge, som du ikke skal betale skat af.
 Dette "fradrag" er årsbaseret, men normalt delt op per måned.

For at tage mig selv, så kan jeg hver måned tjene 4300 kr. som jeg ikke skal betale skat af, dette fradrag følger med a-kortet, og derfor har jeg valgt at bruge mit a-kort på SU, da jeg på den måde er sikker på at få de 4300 kr. udbetalt.

Jeg kunne have valgt at bruge mit a-kort på mit bijob, men det er ikke altid at jeg får tjent mere end 4300 kr. på det arbejde, da jeg arbejder meget lidt op til eksamener osv.

Hvis jeg ikke udnyttede mit fradrag, ville det godt nok blive udbetalt som for meget indbetalt skat, men jeg er glad for at have pengene løbende gennem året.

Du har ikke nødvendigvis et stort fradrag (kommer an på hvilke fradragsberettigede udgifter du har fx. renteudgifter).

Det korte af det lange er at du højest sandsynligt, vil udnytte dit fradrag fint med SU'en og det derfor er en stabil løsning, da den ikke varierer som et bijobs indkomst kan gøre.

Det er i virkeligheden ikke de store forskelle på hvad ud bruger, hvor. Du skal nok få det rigtige beløb i hænde før eller siden, jeg kan bare bedst lide at have det før.

Jeg håber det afklarede tingene lidt, jeg er ikke ekspert på området, men hvis du stadig har brug for hjælp, skal jeg nok forsøge at finde noget mere information.

 


Svar #4
27. september 2010 af Mariek

Hej,

Du skal have tusind tak for det udførlige svar.

Jeg har så genoptaget min SU, og på trods af dit råd sat bikortet til det (det skyldes udelukkende fordi jeg kan sidde bag skærmen og trykke bikort osv. istedet for at jeg skal begynde at ringe rundt og komme i kontakt med løn stedet om at ændre det til bikort osv osv.)

Ved så ikke om det er korrekt gjort, men lad os se hvad tiden viser sig.


Skriv et svar til: Hjælp: bikort, hovedkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.