Geografi

Danmarks energiforsyning

10. oktober 2010 af xAlexandra (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har fået en Naturgeografi aflevering hvori jeg skal besvare følgende spørgsmål:

Danmarks energiforsyning er afhængig af de fossile energistømme.

- Begundelse af porblemstillingens relevans og aktualitet

- Redegør for de centrale geofaglige sammenhænge der knytter sig til problemstillingen

- Giv en faglig behandling af Danske olieforkomster I Nordsøen, og diskuter disse olieforkomsters betydning for det danske samfund.
 

Under det første spørgsmål er jeg kommet ind under det problem vi har med den forurening det giver når vi omdanner de fossile energistrømme og at der er voksende fokus på naturens energi, men ved de to sidste spørgsmål går jeg i stå! 

Det ville være rart med nogen gode forslag :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. oktober 2010 af ramme2 (Slettet)

Det tager tid at opbygge en ny infrastruktur på energiforsyningsområdet, der for eksempel indeholder vindmølleparker der er store nok til at dække det Danske elbehov. Får man opbygget en vindmøllepark der kapacitetsmæssigt er stor nok til at dække det danske elforgrug har men en anden udfordring. Det blæser ikke hele tiden: Denne udfordring kan delvis afhjælpes med at transmittere energi fra vindmøllerne til andre energiformer. Så er der endnu en udfordring. El som vindmøllerne producerer kan ikke dække alt energibehov. Maskiner,Tog, lastbiler, biler og buser kan køre ved hjælp af el, men det kan flyvemaskiner ikke.

Giv en faglig behandling af Danske olieforkomster I Nordsøen, og diskuter disse olieforkomsters betydning for det danske samfund.
Når den danske nordsøolie slipper op og det sker inden for en overskuelig årrækkke skal DK importere al sin olie og det bliver dyrt. Som situationen er for øjeblikket er Danmark Nettoeksportør af olie. Derfor er det fornuftmæssigt for Danmark at investere i alternative energiformer som for eksempel i vindmmøller.

Danmarks energiforsyning er afhængig af de fossile energistømme.

- Begundelse af porblemstillingens relevans og aktualitet
 


Skriv et svar til: Danmarks energiforsyning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.