Engelsk

no eller not?

24. oktober 2010 af louisææ (Slettet)

Hej alle.

Jeg undrer mig over hvornår man bruger no eller not?

Man kan jo godt både sige: No good og not good ?

Håber I kan svare på mit spørgsmål :)

Louise


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2010 af Stygotius (Slettet)

a)  " not good" er en nøgtern konstatering = det er ikke godt.

b)  "no good" er en vurdering  = det duer ikke (måske selv om det var meningen).

Dette er den generelle forskel på de to udtryk.

a)  KONSTATERING  "She is not an actress" =  hun er ikke skuespiller (men  måske lærer, kontorist, smørrebrødsjomfru eller tandlæge) 

b)  VURDERING  "She is no actress"  =  hun er en dårlig skuespiller (måske selv om hun selv  ikke tror det).

a)  KONSTATERING  "He is not a friend of mine"  =  jeg kender ham ikke.

b)  VURDERING  "He is no friend of mine"  =  "Han har ikke vist sige som en rigtig ven"

Smlgn.

a)  KONSTATERING   "The price will be not less than £ 5,000"  =  Prisen vil være mindst 5.000 pund

b)  VURDERING  "The price will be no less than £ 5,000"  =   Prisen vil være intet mindre end 5..000 pund (-og det er meget)


Svar #2
24. oktober 2010 af louisææ (Slettet)

aah :D

mange tak . nu forstår jeg det bedre :)


Skriv et svar til: no eller not?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.