Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Fnansiering

27. oktober 2010 af 615243 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle,

Jeg sidder med en finansieringsopgave hvor af nogle af opgaverne kan jeg ikke komme i gang med. I disse spørgsmål ses bort fra muligheden for risikofrie lån og udlån. Så jeg ville høre om I evt. ku hjælpe? Gerne hurtigst muligt..

1) Beregn den porteføljesammensætning, som giver den mindst mulige varians, hvis en portefølje består alene af aktier i Rho og Tau, og når det er en betingelse, at porteføljeandelene skal være ikke-negative.

2.0) Den risikoaverse investor, Storm, har i udgangssituationen ingen gæld, og formuen har form af kontanter. "Omfanget af kontanterne" er uoplyst, men de kan f.eks. forudsættes til 1,00 asuko (eller til et vilkårligt andet positivt beløb). Hvis "Omfanget af kontanterne" er 1,00 ausko, bliver nettoformuem (= aktiver fratrukket gæld) 1,00 ausko. Storm har en investeringshorisont på 1 år, og hun ønsker en porteføljerisiko (målt ved standardafvigelsen af nettoformuens afkast) på 40%.

2.1) En portefølje forudsættes at bestå af positive andele af aktivmassen i henholdsvis Rho og Tau. Er det muligt at opfylde Storms mål mht. porteføljerisiko og i givet fald med hvilken porteføljesammensætning?

2.2) Hvad bliver det optimale forventet afkast for Storm? Hvorledes skal Storm procentvis sammensætte sin portefølje på de mulige typer af aktiver og/eller passiver?


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. oktober 2010 af emul0c

Nu er det jo så nok ligemeget, da jeg går ud fra at du skal aflevere idag samtidig med de andre fra CBS HA 2.år?

Men:

1) Du skal bruge formlen for minimum-varians porteføljen.
Du kan finde vægten, W, i Rho ved at løse følgende andengradsligning:

wRho = ( σ2Tau - Cov(rRho, rTau) ) / (σ2Tau+ σ2Rho - 2*Cov(rRho, rTau)

For at regne vægten i Tau ud, tager du bare og siger:

wTau = 1 - wRho.

Svaret giver noget i stil med 88,7588% til Rho og 100-Rho til Tau.



2)
Her løser du også bare den andengradsligning der får standardafvigelsen til at give 0,4000. Du har kun en ubekendt, nemlig wRho (eller principielt også wTau. Men du ved at den ene er lig med 1 minus den anden).

Du ved så at:

σ2 = w2Rho * σ2Rho + (1-wRho)2 * σ2Tau + 2 *  wRho * σRho * (1 - wRho) * σTau * ρRho,Tau

Så sætter du bare tallene ind og løser andengradsligningen for wRho.

Svaret giver noget med 37,5384% til Rho og 100-37,5384% til Tau.


Svar #2
29. oktober 2010 af 615243 (Slettet)

Det havde jeg heldigvis fundet ud af, men rart at se at jeg har gjort det rigtigt :)

Har du evt. lavet de to sidste opgaver for opgave 1? Altså G og H? For de er de eneste jeg mangler lige pt


Svar #3
29. oktober 2010 af 615243 (Slettet)

Her er forresten opgaveteksten og endnu en gang tak for hjælpen!

Vedhæftet fil:Opgaveteksten.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #4
29. oktober 2010 af emul0c

Nej har jeg ikke - hjalp blot en med at lave opgaverne, men G og H kunne jeg ikke lige gennemskue med de hjælpemidler jeg havde tilstede - så der kan jeg desværre ikke hjælpe dig :-)


Svar #5
29. oktober 2010 af 615243 (Slettet)

Okay, men ellers tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Fnansiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.