Fysik

lyd og hastighed

24. november 2010 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgaver jeg ikke kan finde ud af i fysik. Opgaverne er fra Orbit B Htx

Opgave O9.1

I forbindelse med polarekspeditionen til Arktis taler to af deltagerne med hinanden. Temperaturen er helt nede på - 50 C.

Bestem lydens hastighed.

En anden ekspedition tager turen gennem Saharaørkenen. Her bestemmes lydens hastighed til 356 m/s.

Bestem temperaturen i ørkenen.

Jeg ved at jeg skal bruge formlen Vlyd = 331*√(T/273) i den første opgave, men den med ørknen kan jeg ikke lige se tråden i.

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2010 af mathon

          v = (331 m/s)·√(T/273)

         ( v / (331 m/s))2 = T/273

         T = ( v / (331 m/s))2 · 273

         t + 273 = ( v / (331 m/s))2 · 273

         t = ( v / (331 m/s))2 · 273  -  273


Svar #2
24. november 2010 af 8520 (Slettet)

takker:)


Skriv et svar til: lyd og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.