Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp med mikroøkonomi

01. december 2010 af Carlaa (Slettet)

 Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

En monopolist med konstant MC = 1 afsætter sin vare på to helt adskilte markeder: Land A og Land B.
Efterspørgsel i Land A: q = 20 – 2p, og efterspørgsel i Land B: q = 9 – p

Spørgsmål 1

Find de optimale priser og mængder for monopolisten for salget i henholdsvis Land A og Land B – såfremt arbitrage ikke er mulig, dvs. at de to markeder kan holdes helt adskilte.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. december 2010 af runedjurhuus (Slettet)

Først finder du de optimale mængder. Ved monopol gælder, at MR = MC.

Optimal mængde for land A:

1. Isoler P. Dette giver: P = 10-0.5Q

2. Udled MR, Dette finder du i lineære funktioner som din, ved at gange hældningen med 2. Herved fås, at MR = 10-Q

3. Sæt MR=MC og udled optimal mængde: 10-Q=1 (=) Q*=9

Ved samme metode fås i land B, at Q*=4

Givet at Q*a = 9, og Q*b = 4, får du følgende priser:

Land A: P* = 10-0.5*9 = -5.5

Land B: P* = 9-4 = 5


Skriv et svar til: Hjælp med mikroøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.