Almen studieforberedelse (AT)

Ellehammer

01. december 2010 af Anna2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har et spørgsmål til den fysiske del af mit AT. (Ellehammer og Flyvning)

En wire er forbundet mellem en 12 m høj pæl og et fly. Radius er 30m. Flyets vægt er 170kg og ellehammers vægt er 75 kg. Jeg vil gerne finde ud af, hvor stor en indflydelse wire'en havde på flyets opdrift. Med tal, ikke bare princippet.

Jeg ved ikke tiden T: så jeg bruger formlen g=(4*pi^2)/(T^2)*h=4*pi^2/T^2*12m= T= 6,95 s.

Nu da jeg ved tiden, kan jeg bruge formlen får centripetalkrafrten, som er: m*(v^2/r).
 

Først beregner jeg vinkelhastigheden:
2*pi/T= 2*pi/6,95s=0,90 s^-1

nu kan jeg beregne farten: 2*pi*r/T= 2*pi*30m/6,95s=27,12 m/s

Accelerationen: v^2/r= 27,12/30=24,52 m/s^2

Nu kan jeg så beregne centripetal kraften: m*(v^2/r)= (170+75)*(27,12/30)= 6129,87 N

Har jeg nu beregnet rigtigt. Hjælp mig please! og hvad kan dette tal betyde?


Skriv et svar til: Ellehammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.