Studievejledning

Jura - Anklager?

04. december 2010 af hugo89 (Slettet)

Hej, jeg har læst en hel del nu på nettet omkring jura uddannelsen, været i retten og se hvordan det foregår osv...

Nu er der et par ting som jeg er i tvivl om...

Er studiejobs virkeligt altafgørende for om man kan blive ansat det sted man ønsker? Jeg finder pt. en stilling som anklager meget spændene, og vil derfor gerne vide, hvor stor en rolle karakterer og studiejobs spiller i den sammenhæng? Jeg er bange for at hvis man er uheldig og ikke finder et studiejob i tide, eller ikke får super høje karakterer, at så kan man glemme alt om at blive anklager?? Efter hvad jeg har læst, så er dette tilfældet hvis man vil ansættes som advokatfuldmægtig.. men hvad med anklager? Hvad kræver de, i henholdsvis de større og mindre politikredse?

Håber nogen kan/vil hjælpe, al information er velkommen...


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. december 2010 af Roman Garcia

Man kan sige, at når man skal finde arbejde, så spiller "hele pakken" en rolle. Det vil sige både studiejobs og karakterer. Man kan jo sige, at jobsøgningsproceduren er en konkurrence. Hvis du ikke har særlig gode karakterer eller ikke har studiejobs, så kommer du nok bag i køen i forhold til de ansøgere der har haft studiejobs og/eller har gode karakterer. Hvor godt et cv. du skal have afhænger jo af "konkurrencen". Jo færre der søger jobbet jo bedre er dine chancer. I nogle af politikredsene i provinsen vil det derfor være nemmere at få job, da konkurrencen ikke er så hård. I de større politikredse er konkurrencen tilgengæld rigtig hård, men hvis du KUN vil være anklager, så vil du med sikkerhed også få mulighed for det på et tidspunkt, hvis du retter din uddannelse mod det, og søger studiejobs, aktiviteter osv. inden for området.

Man skal dog være klar over, at der er mange ambisiøse studerende på jura, så mange har meget fokus på cv'et. Men det kommer helt naturlig i løbet af studiet at man får tilbudt studiejobs, man får mulighed for at deltage i studierelevante aktiviteter osv.


Svar #2
04. december 2010 af hugo89 (Slettet)

Først og fremmest, tak for svaret...

Læste i et andet indlæg at de størrere advokatfirmaer kræver et snit oppe omkring 9-10.  Har du nogen idé om hvilket snit de kræver, i hhv. mindre og større politikredse ?  Hvis man nu interreserer sig for strafferet f.eks og får gode karakterer der, men i fag som formueret f.eks får dårlige karakterer, kan det jo trække gevaldigt ned i snittet...



Brugbart svar (2)

Svar #3
05. december 2010 af Roman Garcia

Det er ikke således, at de har et specifikt snit, da det selvfølgelig kan variere fra år til år. Det kommer an på, hvilke andre ansøgere der er. Ofte bruges karaktererne til en grovsortering. Det vil sige, at hvis der er 50 ansøgere, og de kun ønsker at kigge nærmere på 25, så kan de lave den første grovsortering på baggrund af snit. Det vil ofte være det samelde snit, man bruger her. Dog bruges denne metode oftest på advokatkontorerne. Men det kommer an på antallet af ansøgere, og her spiller konjunkturerne jo en vis rolle. Som det ser ud nu, er der lidt flere ansøgninger til de forskellige jobopslag, end der har været de tidligere år.

Men som jeg nævnte, så er det "hele pakken", man kigger på. Gode karakterer i de strafferetlige fag er selvfølgeligt et element, der er væsentlig. Et samlet godt snit er selvfølgelig også godt, og her tæller de formueretlige fag jo en del. Relevante studiearbejde og andre relevante studieaktiviteter er også rigtig godt. Sagt på en anden måde. Hvis du har middel karakterer men har haft rigtig gode og relevante studiejobs skal det nok gå.

Det vil sige, at hvis man gerne vil have et job, så handler det om at få et så godt cv som muligt. Gode karakterer genrelt, gode karakterer i de relevante fag, valg af relevante fag, studiejobs og studieaktiviteter er elementer der er på cv'et. De personer man vælger at tage til samtale er oftest de personer med det bedste cv. Ikke nødvendigvis de personer med de bedste karaktere, men de personer der har lidt af det hele. Det skal dog siges, at i advokatbranchen lægger man særlig vægt på karaktererne.


Brugbart svar (2)

Svar #4
12. januar 2011 af Saraoa (Slettet)

 Har også et spørgsmål hvad angår anklager :-)

Hvis man læser til jura, består og klare sin bacheloruddannelse på 3 år, og efterfølgende tager kandidatuddannelsen på 2 år, hvad er så næste step for at blive anklager? :-) Ved nogen det?

Vh Sara


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. januar 2011 af Roman Garcia

Så skal du blive ansat hos anklagemyndigheden. Det vil sige, at du skal søge de stillinger som politifuldmægtig (det er typisk politifuldmægtige, der fungerer som anklagere), som politikredsene står op. Hvis du får sådan en stilling hos anklagemyndigheden, vil du fungere som anklager. Du kan læse mere om de forskellige job inden for politiet på www.politi.dk


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. januar 2011 af Saraoa (Slettet)

 Er der kun anklagemuligheder inden for politiet? :-) Og tak for svaret..

Vh 


Sara


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. januar 2011 af Saraoa (Slettet)

 Der står fx inde på www.politi.dk: "Anklagerne i politikredsene fører straffesager ved byretterne i deres respektive politikredse." - Men kan man ikke også blive anklager i højesteret? Og hvordan?

Og ved nogen hvor meget man som anklager i politikredsene tjener før skat om mdr. ca?


Brugbart svar (2)

Svar #8
12. januar 2011 af Roman Garcia

Der er kun anklagere inden for politiet. En sag består altid af en anklager (politiet) den tiltalte samt dennes forsvarer. Så det er kun muligt at være anklager, hvis man er ansat ved politikredsene.  Dog er der den situation, hvor man skal møde for Landsretten og Højesteret. Her skal man enten være ansat hos statsadvokaten eller rigsadvokaten.

Startlønnen ligger på ca. 31-32.000 inkl. pension. Og den stiger efter nogle år, så det bliver en ganske fin løn.


Skriv et svar til: Jura - Anklager?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.